Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

B&C Arhiva

Žensko zdravlje: Zbog čega vam je vagina suva

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Nije prijatan osećaj, ali kada saznate uzrok lakše ćete rešiti problem...

Ljubite se, mazite se i sve ide po planu, ali seks postaje bolan zato što niste dovoljno uzbuđene? Evo potencijalnih krivaca zašto vam je vagina i dalje suva.

Raspoloženje

Ako ste tužne ili pod stresom, poslednja stvar koju ćete želeti seks, pa zato je teško i uzbuditi se. Kažite svom dragom da vas malo oraspoloži i opusti. Ukoliko i dalje budete imali problema, koristite lubrikante.

VIŠE:11 saveta da vaša vagina bude zdrava i srećna

Bivša iskustva

Da li ste u prošlosti imali loša seksulana iskustva ? Vrlo često se dešava da žena počne da razmišlja o bivšim, lošim situacijama i jednostavno ne može da ima seks ili je on izuzetno bolan. Opustite se, ne razmišljajte o lošim stvarima već se prepustite osećanjima.

VIŠE:Sve što treba da znate o ovulaciji

Lekovi protiv prehlade

Antihistaminici koje koristite uglavnom kad vam je zapušen nos, možda utiču na (ne)vlažnost genitalne regije. Srećom, jednom kad prestane da koristite ove lekove, povući će se i taj simptom. 

Kontracepcija

Znamo da kontraceptivne pilule mogu da utiču na gojenje, smanjenje libida i pojavu akni, ali upotreba ovih pilula može da utiče na vlažnost ženskog polnog organa.

Sapun

Da li koristite vaginalne dezodoranse, sprejeve, maramice ili posebne sapune? Možda su upravo oni glavni krivci vašeg bolnog odnosa.

Ne osećate se privlačno

Možda je glavni problem u tome što se u nekim trenucima ne osećate seksi i privlačno,  ne dopada vam se telo u poslednje vreme, pa nemate ni preteranu želju sa seksom. Svi ovi faktori se odražavaju na suvoću vagine.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader