Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fitnes

Fitnesom do vrha karijere!

Autor Milena Tomovic
Autor Milena Tomovic

Fizička aktivnost iziskuje malo preznojavanja, a pobošljava izglede da napredujete u karijeri…

Žene koje rekreativno vežbaju više od 30 minuta, tri puta ili više u toku nedelje zarađuju devet odsto više nego one koje ne vežbaju, sudeći prema istraživanju objavljenom u Journal of Labor Research. Šta mislite o ovoj informaciji?

Evo kako vežbanje pozitivno utiče na vašu karijeru …

Pametniji ste

Razmišljajte o traci za trčanje kao užini za mozak. Povećan krvni pritisak, kombinacija hranljivih materija i kiseonika omogućava vam da imate brilijantne ideje, a samim tim imaćete bolje rezultate na poslu. Istraživanja su dokazala da što su ljudi više vežbali tokom života, bolje je funkcionisao njihov mozak.

Srećniji ste

Brza šetnja će vam oduzeti 20 minuta, ali nivo serotonina koji nastane kao posledica šetnje može vas učiniti pozitivnijim i omogućiti da sa više entuzijazma obavljate svoj posao. Ako ste vi zadovoljniji lako ćete komunicirati sa ljudima i prebroditi moguće probleme.  

Uživaćete u svemu

Nedavna studija koja je pratila ljude koji su se izlečili od kancera otkriva da oni koji su se vratili poslu, a pritom se bave fizičkom aktivnošću su energičniji od onih koji ne vežbaju. To ima smisla i za zdrave osobe, takođe. Kada vam telo luči više hormona sreće s lakoćom ćete ostvariti poslovne zadatke. Koji šef ne bi bio impresioniran time?

Bićete zdraviji

Naučno istraživanje objavljeno u medicinskom časopisu Journal of Occupational and Environmental Medicine, otkriva da oni koji se manje bave fizičkom aktivnošću ili se ne bave uopšte više odsustvuju zbog bolovanja. – Osamdeset odsto uspeha je samo biti prisutan.- rekao je Vudi Alen jednom prilikom.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader