Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fitnes

Zategnite noge i zadnjicu uz samo 3 vežbe

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Samo 3 vežbe mogu vam doneti savršene rezultate. Uslov je samo da ih vežbate redovno...

Kako biste izgledali dobro u kratkoj suknji i šortsu, potrebno je da zategnete noge i podignete guzu. Fitnes instruktorka iz Sportske akademije Kočović, Zorana Gladović će vam pomoći da ovog leta zablistate uz pomoć efektnih vežbi koje možete raditi svakog dana

Polučučanj

Iz stojećeg stava stopala postavljenih u širini ramena i pravih leđa spustite se u položaj polučučnja, tako da u kolenima formirate prav ugao, opružajući ruke ispred tela. Trudite se da kukovi idu što dalje unazad i da kolena ne prelaze liniju prstiju.

Vraćajući se u početni položaj, stegnite zadnjicu. Posebno obratite pažnju da trbušni zid sve vreme bude čvrst, a leđa prava, zbog opterećenja donjeg dela kičmenog stuba.  Ova vežba primarno angažuje mišiće nogu i zadnjice, ali je uključen i trbušni zid. Vežbu raditi u 3-5 serija, 20-30 ponavljanja.

Izvor: Cosmopolitan

Iskorak

Iz stojećeg stava sa stopalima postavljenim u širini kukova i rukama položenim na kukove, jednom nogom iskoračite napred. Trbušni zid je stegnut, a leđa prava, u liniji sa kukom. Savijajući nogu kojom ste iskoračili u zglobu kolena i kuka, spuštajte se ka podlozi sve dok ne formirate prav ugao u kolenima obe noge, a da pri tom koleno noge koja je napred ne prelazi vrhove prstiju.

Vratite se u početni položaj energično se opružajući u zglobu kolena i kuka, stegnute zadnjice. Isto ponovite sa drugom nogom. Ova vežba primarno angažuje mišiće prednjeg dela noge i zadnjice, ali i mišiće zadnje lože. Vežbu raditi 3-5 serija 10-15 pojedinačnih ponavljanja.

Izvor: Cosmopolitan

Zanošenje na kolena

Na kolenima ste i sa dlanovima koji su u stavu u širini ramena oslonjenim na podlogu. Trbušni zid je stegnut. Odižite jednu nogu ka plafonu, tako da je dovedete u takav položaj da butina bude paralelna sa podom (malo više odignuta od ravni paralelne sa podom), a noga savijena pod pravim uglom, sa stopalom usmerenim ka plafonu.

Pazite da trbušni zid ostane stegnut i trudite se da ne pravite lumbalnu krivinu. Kontrolisano vratite nogu u početni položaj. Isto ponovite sa drugom. Ova vežba primarno angažuje mišiće zadnjice, ali i mišiće zadnje lože. Vežbu raditi 3-5 serija, 15-20 pojedinačnih ponavljanja.

Author: Nikola Rudic [email protected] Copyright: @Nikola Rudic Photography Software:GIMP 2.6.11 Created: 2015:07:09 12:14:55
Izvor: Cosmopolitan

Author: Nikola Rudic [email protected] Copyright: @Nikola Rudic Photography Software:GIMP 2.6.11 Created: 2015:07:09 12:15:12
Izvor: Cosmopolitan

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader