Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fitnes

Traje 10 minuta, a čini čuda: Ovo je najbolja vežba za ravan i čvrst stomak

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Ovaj trening daje rezultate kao nijedan do sada!

Naslage masnog tkiva na stomaku nisu samo estetski neprivlačne nego i izuzetno nezdrave s obzirom na to da se nakupljaju u abdominalnoj šupljini te okružuju nekoliko važnih organa. Zato su naučnici sebi zadali zadatak sa istraže kako određene vrste vežbi utiču na skidanje centimetara s stomaka i struka.

U studiji, objavljenoj u časopisu "Journal of Sports Medicine and Physical Fitness", ispitanici su nedeljno izvodili četiri različite vežbe. Jedna grupa ispitanika izvodila je četiri statične kardio vežbe i vežbe snage dok je druga grupa izvodila dve statične vežbe i dva intervalna treninga visokog intenziteta.

Naučnici su došli do zaključka da je intervalni trening visokog intenziteta najbolji za dobijanje ravnog i čvrstog stomaka. Grupa ispitanika koja je izvodila intervalni trening visokog intenziteta ne samo da je izgubila više telesne težine sveukupno, nego i više centimetara u struku te znatno više masnog tkiva sa stomaka u poređenju s grupom koja je vežbala statičke vežbe u teretani. Uz to, ispitanici koji su smršali uz intervalni trening visokog intenziteta osetili su poboljšanje kardio i respiratornog sistema.

Naučnici zaključuju da je najveći plus intervalnog treninga visokog intenziteta u tome što se izvode kratke i intenzivne vežbe pri čemu telo radi do krajnjih granica te se tako pospešuje razgradnja "najtvrdoglavijeg" masnog tkiva - onog sa stomaka.

U videu pogledajte (i isprobajte) intervalni trening visokog intenziteta od 8 različitih vežbi koji traje 10 minuta i 40 sekundi.

Ovaj trening daje rezultate kao nijedan do sada!
Izvor: Cosmopolitan

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader