Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fitnes

Ovom vežbom privucite ostvarenje svojih želja!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Stručnjaci kažu da sat vremena ove vežbe vredi kao nekoliko sati fizičkog napora...

Ako ovako vizualizujete snove, oni će se brže ostvariti! Probajte čudesnu vežbu koja je ključna za aktiviranje Zakona privlačenja...

Vaša sposobnost da vizualizujete svoje snove pomoći će vam u njihovom ostvarenju.

Vežbe i tehnike vizuelizacije su neverovatno moćne. Neki psi­holozi danas tvrde da jedan sat vizuelizacije vredi kao sedam sati fizičkog napora. Ne zaboravite, vaš podsvesni um ne prepoznaje razliku između stvarnog iskustva i živopisno zamišljenog doživ­ljaja. Ne može da napravi razliku između sećanja, zamišljanja ili realno doživljenog iskustva.

On (podsvesni um) odgovara jednako na sve njih. Pomoću različitih tehnika vizuelizacije, možete u pot­punosti iskusiti bilo koju situaciju kao da je stvarna. Možete stvoriti emotivne ili psihološke odgovore na situacije koje zamišljate. Vaš podsvesni um prisvojiće ove informacije i čuvati ih kao istinite, a Univerzum će odgovoriti na ovu vibracionu energiju manifestaci­jom koja je u skladu s tim.

Evo primera vežbi vizuelizacije, koje pomažu da se u vašem umu stvore živopisne slike i omogućavaju spoznaju činjenice da vaše mi­sli i emocije takođe utiču na vaše telo. Dok čitate prvi deo, obratite pažnju na to kako se osećate emotivno i fizički i zapazite kako se ta osećanja i osećaji razlikuju od onih u drugom delu.

Povezane vesti

Oblikujte dan pomoću ove jednostavne vizualizacije:

Sedite u udoban položaj ispravljene kičme, sklopite oči i spustite ruke na krilo tako da vam se vrhovi prstiju dodiruju. Sad udahnite nekoliko puta, lagano i duboko, udišući kroz nos i izdišući kroz usta. Koncentrišite se na podizanje i spuštanje stomaka i grudi, koji se ponavljaju sa svakim udahom i izdahom i kako sa svakim dahom postajete sve opušteniji i opušteniji. Sada, vratite svoje disanje u svoj prirodni ritam – polako, smireno i opušteno.

Zamislite kako bela svetlost polako dolazi do leve strane vašeg tela – pojavljuje vam se na levom stopalu i postepeno prelazi preko leve noge, za­tim leve strane torzoa, ramena, vrata i lica, odlazeći do vrha vaše glave, a zatim prelazi, lagano, na desnu stranu vašeg lica, vrata, ramena, torzoa, kuka i noge, ispunjavajući svaku ćeliju u vašem telu blistavom, belom svetlošću. Sada ponovite ovo još dva puta, u svom ritmu, vizualizujući i osećajući čistu belu svetlost koja se penje vašom levom, a zatim i desnom stranom tela.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

Zamislite osećanja koja ćete doživeti kad budete živeli dan kakav želite

Dok su vam vrhovi prstiju još uvek spojeni u krilu, počnite da se koncentrišete. Možda ćete se koncentrisati na vizuelni simbol ili sliku, na primer: cvet, izvor svetlosti ili jezero – ili ćete, možda, tiho ponavljati neku reč, misao ili mantru, na primer: „mir” ili „ra­dost”, ili „Ja sam ljubav.” Tiho ponavljajte misao ili sliku iznova, ne dopuštajući da vam druge misli dođu u um. Ako um počne da luta, samo ga lagano vratite na oslonac koncentracije i budite svesni da će sposobnost fokusa da se poboljšava vežbom.

Slede ponavljanje i posmatranje. Odvojte šake i dlanove stavite na krilo, okrenute nagore. Opustite mozak i samo primetite i po­smatrajte kuda odlazi vaša napetost – misli, sećanja, planovi, slike, brige, osećaji ili ideje. Samo to primetite i posmatrajte iz neutralne perspektive.

A sada, završetak. Lagano sklopite obe ruke, ponovo, i zamislite kako vas blistava, bela svetlost okružuje, ispunjava i štiti. Dok ste okruženi ovom belom svetlošću, vizualizujte ovaj dan, kakav biste želeli da bude. Možda ćete morati da se prilagodite na nepredvid­ljive okolnosti i događaje, koji se mogu pojaviti, ali ne brinite, već stvarajte dan kakav želite da bude i obratite posebnu pažnju na to kako vi želite da se osećate danas, šta da radite i kakvi da budete.

Povezane vesti

Vizualizujte sebe manifestujući osobine koje ste izabrali, kao što su ljubav, radost, hrabrost, snaga, strpljenje i istrajnost. Sagledajte sebe kako s drugima komunicirate s jasnoćom, entuzijazmom, smi­renošću i samouverenošću. Vidite sebe kako jasno komunicirate i izražavate svoje namere i želje, tražeći i dobijajući ono što želite.

Sada, obratite pažnju i na posebne korake koji su neophodni da ispunite najvažnije ciljeve i stvorite dan kakav želite. Vidite lica i čujte glasove ljudi, koji su vam u životu važni, kako vam čestitaju na tome što ste ispunili ciljeve i što posedujete kvalitete. A sada, zamislite osećanja koja ćete doživeti kad budete živeli dan kakav želite i sada stvorite ta osećanja u svom telu.

Duboko udahnite nekoliko puta, i još jednom na kraju, svoju svest usmerite ka podizanju i spuštanju stomaka i grudi dok du­boko udišete i izdišete. A zatim, kada ste spremni, lagano otvorite oči i znajte da će ovo biti predivan dan.

Izvor: Sensa

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader