Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fitnes

5 razloga zbog kojih nikako ne možeš oblikovati noge iako stalno vežbaš

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Iako stalno radiš čučnjeve, voziš bicikl i izvodiš razne druge vežbe za noge, nikako ne uspevaš dobiti željeni oblik. Donosimo ti nekoliko razloga koji bi mogli biti uzrok tome.

Radiš previše kardio vežbi - kardio vežbe su važan deo svake fitnes rutine, ali ako je trening baziran uglavnom na kardio vežbama to znači da će osoba imati niži udeo mišićne mase jer previše mišića predstavlja smetnju za kardio vežbe budući da je osoba s većom masom teže pokretljiva. Stoga, ako ti je cilj dobiti više mišića na nogama, daj prednost vežbama snage.

Ne istežeš se dovoljno - da bi se izgradili mišići potrebno je angažovati apsolutno svaki mišić na nogama, a to se može postići tako da često menjaš vežbe koje izvodiš i istežeš se pre i posle treninga.

Ništa od mišića bez dijete - tužna istina je da je vrhunske rezultate nemoguće postići bez savetovanja sa stručnjacima. Svako ima mišiće, ali od količine masnih naslaga na telu zavisi hoćemo li ili nećemo videti te mišiće. Naravno, vežbanjem se udeo masnog tkiva može smanjiti, ali nikad dovoljno da bi mišići bili dobro vidljivi. Stoga je za lepo definisane mišiće na nogama bitno šta jedeš. Poželjni su proteini, povrće, složeni ugljeni hidrati, voće, a na brzu hranu kao što su hamburgeri i prženi krompirići bolje je zaboraviti. 

Deluju samo pravilno izvedene vežbe - možeš padati od umora koliko vežbaš, ali ako ne izvodiš vežbe pravilno nikad nećeš videti toliko željene mišiće. Stoga, učini ono što možeš, neka ti trener pokaže kako pravilno izvoditi vežbe, a kasnije proveravaj svoje pokrete na ogledalu. 

Ne koristiš dovoljno velike težine - za donji deo tela potrebno je koristiti veće težine, nego za gornji dio tela, kaže trener Matheny i objašnjava: "Logično je da za donji deo tela trebaju veće težine, ako želiš imati definisane i vidljive mišiće. To je zato jer noge stalno koristimo i one su navikle na opterećenje, tako da svako malo treba povećavati težine prilikom vežbanja."

Primer zdravog jelovnika kako bi trening imao što više efekta

Doručak: Ovsena kaša sa orasima i grožđem

Užina: Jedna jabuka 

Ručak: Bistra pileća supa sa kuvanim krompirom i šargarepom. 

Užina: Nekoliko suvih keksića (npr. neslanih krekera) i jogurt s probioticima 

Večera: Riba sa kuvanim krompirom i kriškom kukuruznog hleba

Izvor: Miss7

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader