Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fitnes

Tretiranje kože nakon treninga: Šta treba da znamo?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Mali trikovi a vrede mnogo.

Pre nego što objasnimo koliko je tretiranje kože nakon treninga od velikog značaja za vas, moramo da vas uputimo u činjenice u koje možda nećete poverovati.

Statistika pokazuje da svaka osoba prosečno u toku dana svoje lice dodirne od dve do tri hiljade puta. Zvuči previše, zar ne? Ipak, to je istina.

I same znate da prostor poput fitnes centra i teretane sadrže mnogo bakterija koje se nalaze na spravama pomoću kojih radite vežbe. One se stvaraju prilikom znojenja, do kojeg dolazi rastom temperature našeg tela dok radimo vežbe. Iako je to potpuno prirodno, važno je da o svojoj koži povedete dovoljno računa i primenite adekvatne tretmane, kako bi joj naneli više koristi a ne štete.

Pravilna nega nakon treninga sprečava pojavu bubuljica, crvenila i raznih promena. 

Povezane vesti

Pravilo broj jedan, a verujte, mnoge žene ga krše, to je da na trening nikako ne smete ići našminkane. Na mnogobrojnim forumima možete naići na ubeđenja i razmišljanja žena da im šminka zapravo štiti lice od prašine koja se prilikom treniranja stvara, a i koje ima na svakom koraku. To je potpuno netačno! Koliko god da ste u žurbi, potrudite se da pre treninga temeljno očistite lice i pružite mu adekvatnu negu.

Drugo pravilo podrazumeva obavezno umivanje nakon treninga. Voda licu pomaže da se ohladi, sprečava crvenilo, a osim toga, izuzetno prija. Vaša koža se tada oporavlja, pa se zato potrudite da je "nahranite" vodom. Ono što je od velike važnosti, to je da lice ne trljate peškirom, već blago tapkajte.

Treće pravilo je da svoju kožu istretirate micelarnom vodom čiji je sadržaj veoma blag. Ne koristite proizvode koji previše pene. Ono što micelarnu vodu izdvaja od regularnih penušavih preparata za čišćenje je to što se njeni molekuli surfektanata (deterdženata) udružuju u micele i tako postaju mnogo blaži. Takođe, postoje gelovi za tuširanje koji hlade kožu i takvi proizvodi u drogerijama su namenjeni isključivo za vašu kožu nakon treninga.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader