Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fitnes

Masažni roler: Šta je to i zašto vam je potreban tokom treniranja?

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Jednostvan način za opuštanje umornih mišića.

Izvor: Shutterstock

Intenzivni treninzi imaju veliki uticaj na naše mišiće. Već ujutro, nakon večernjih časova u teretani, stvara se osećaj praćen slabošću i umorom. Teško je rešiti se ovih neprijatnih simptoma, ali je sasvim moguće.

Profesionalnim sportistima se savetuje da se za to podvrgnu sportskim masažama ili da izvode lagane vežbe opuštanja. Osima toga, ovde može da pomogne i odlazak u saunu. Ako nemate vremena ni za jedno ni za drugo, tu smo da vas usrećimo - postoji još jedan jednostavan i pristupačan način za opuštanje mišića. Štaviše, to ne zahteva odlazak kod specijaliste ili drugu posetu teretani. Sve što treba da uradite jeste da kupite visoko kvalitetni masažni roler i pravilno ga koristite.

Šta je masažni roler?

Masažni roler je okrugli valjak napravljen od guste pene i plastične baze, pomoću kojeg možete jednostavno i jednostavno izvesti samo-masažu mišića i na taj način ih osloboditi prevelike napetosti i bolova. Može se koristiti i pre i posle treninga. U prvom slučaju ovo će omogućiti aktiviranje cirkulacije krvi i pripremiti telo za vežbanje, a u drugom je poželjno za istezanje umornih mišića i sprečiti stagnaciju mlečne kiseline (koja je uzrok bolova u mišićima).

Kako se koristi?

Masažni roler se najčešće koristi za donji deo leđa, ali je pogodan za masažu gotovo svih vrsta mišića koji se nalaze na raznim delovima tela.

Da biste uspeli da izmasirate neku zonu, samo morate da ležite na masažnom roleru i prelazite po njemu nekoliko puta. Raspon kretanja ne sme biti prevelik. Takođe je važno osigurati da su svi pokreti glatki i tačni. Ovde nisu potrebni trzaji i oštri pokreti.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader