Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana

Pijete svaki dan ovaj napitak, a on vam zapravo smanjuje GRUDI

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Znamo da obožavate ovaj napitak, ali posle ovog teksta sumnjamo da ćete nastaviti da ga pijete istim intezitetom...

Nedavno sprovedena studija otkriva da postoji čvrsta veza između količine kafe koju žena unosi u sebe i veličine njenih grudi. Do tog zaključka su naučnici iz Švedske došli potpuno slučajno, dok su u stvari radili istraživanje vezano za kancer. Rezultati ove studije objavljeni su u "Britanskom žurnalu o kanceru", a kažu da je 50 odsto žena podložno smanjenu grudi usled konzumiranja kofeina, a naročito su ugrožene žene sa velikim grudima.

PROČITAJTE I... Kapućino, espreso i turska: Šta kafa koju naručujete govori o vama

Naučnici su pratili 300 žena i njihov dnevni unos kofeina, a svakodnevno su im merili obim grudi. Ispostavilo se da konzumiranje kofeina zaista utiče na obim grudi, naravno, ne u tolikoj meri da ćete se jednog jutra probuditi i shvatiti da vam treba grudnjak za broj manji, ali dovoljno da razlika bude primetna.

Grudi će se smanjiti, ali neće u potpunosti nestati - uverava Helena Jernstroem, eksperimentalni onkolog iz Švedske. To, ipak, ne znači da treba da se u potpunosti odreknete kofeina, jer određene, male količine, pomažu u smanjivanju rizika od raka. Rizik od smanjenja grudi, s druge strane, izazvan je povezanošću rada estrogena i kofeina, zbog čega je i logično da su žene sa većim grudima, koje samim tim imaju i veće mlečne žlezde i više estrogena, ugroženije.

Izvor: zena.blic.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader