Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana

INTIMNO ZDRAVLJE: Za srećnu i zdravu VAGINU treba da jedete ovih 5 namirnica!

Autor Vvasiljevic
Autor Vvasiljevic

Pogledajte koje to namirnice utiču na zdravlje vaše vagine!

Kada bi vaša vagina mogla da priča, verovatno bi vam zatražila jedan kvalitetan obrok. Istina je da prave namirnice zaista mogu učiniti da se oslobodite bakterija i mogućih infekcija, ali utiču povoljno i na libido. Iz tog razloga vam predlažemo nekoliko užina koje bi trebalo već od danas da uključite u svoju redovnu ishranu.

Za probleme kod infekcija urinarnog trakta:

Ukusni sok od brusnice pri povremenoj konzumaciji može dovesti do znatnog poboljšanja kada je reč o infekcijama urinarnog trakta. U svom sastavu ovaj sok sadrži jedinjenja koja sprečavaju toksine da se zadržavaju na zidovima bešike. Međutim, ovaj sok je pun šecera, te ukoliko želite da ostanete fit, preporučujemo da umesto njega konzumirate zeleni čaj koji ima vrlo slično dejstvo. 

Za grčeve:

Ukoliko tokom ciklusa imate problema sa bolovima u stomaku, u redovnu ishranu uvrstite više ribe. Naime, ovi grčevi stvaraju se zbog oslobađanja upalnih jedinjenja poznatih kao prostaglandini koji dovode do grčenja mišica materice. Omega 3 masne kiseline u ribi, poput lososa i tune mogu vam smanjiti ovu nelagodu i olakšati "one dane".

Za gljivične infekcije:

Zdrava vagina je dom dobrih bakterija koje pomažu pri održavanju normalne ph vrednosti, međutim kada se nivo ovih bakterija promeni dolazi do pojave gljivica poput kandide. Probiotska hrana kao što su jogurt, kiseli kupus, miso, tempeh (sir od soje) mogu povoljno uticati na održanje normalnog stanja vagine i balansa bakterija.

Na sledećoj strani pogledajte koje to namirnice utiču na zdravlje vaše vagine!

Izvor: Cosmopolitan

Za suvoću:

Vaginalna dehidratacija je neželjeni rezulat sniženog nivoa estrogena koji zapravo održava ovu regiju elastičnom i vlažnom. Menopauza, porođaj, dojenje, ali i upotreba različitih lekova može uticati na njegov znatni pad, što ostavlja neugodan osećaj "tamo dole". Pokušajte da pobedite ovaj problem ishranom koja se sastoji od minimalno obrađivanih namirnica od soje, poput tofu sira i tempeha, a možete konzumirati i boraniju.

Za podgrevanje atmosfere u krevetu:

Jabuka na dan i doktor vam nije potreban istinita je izreka. Jedna studija je pokazala da žene koje konzumiraju ovo voće imaju veći libido od onih koje ga izbegavaju. To je zbog polifenola koji pomažu krvnim zrncima da "plivaju" i olakšavaju klimaks.

Foto: Shutterstock

Priredila: Violeta Vasiljević

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader