Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana

Najčešći mitovi o vagini: Otkrivamo šta je istina, a šta čista izmišljotina!

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Ne verujte svemu što čujete!

Uprkos činjenici da je ima pola populacije, o vagini postoji niz raznoraznih mitova u koje neki veruju, a drugi ne. 

Baš kao i u svakom drugom aspektu života, katkad je teško razaznati istinu od laži pa mnoge žene provedu život verujući u potpune izmišljotine, što ne bi smeo da bude slučaj kada je reč o intimnom zdravlju. Zato smo odlučili da izdvojimo nekoliko najčešćih mitova o vagini te napokon otkrijemo one koji su čista laž:

Preveliki penis odmah će rastegnuti vaginu

Vagina je sačinjena od izuzetno elastičnog tkiva koje je povezano sa horizontalnim mišićima u karlici. I dok vam se kad stavljate tampon čini poprilično plitka, tokom uzbuđenja vagina se širi i stvara se dovoljno prostora za poveći penis. Vagina takođe menja svoj oblik tokom ciklusa, a koliko je elastično vaginalno tkivo najbolje govori činjenica da se može vratiti u svoj prvotni oblik čak i nakon porođaja.

Redovni seks opušta mišiće u vagini

Još jedna laž u koju veruju mnogi jeste da žene koje često imaju seks imaju šire i opuštenije vagine. Mišići u vagini opuštaju se tokom seksa, ali nakon njega ponovno se stežu i nema trajnih posledica, bez obzira na to koliko često imate seks. Ono što zaista može uticati na opuštanje mišića vagine je menopauza, zbog pada nivoa hormona estrogena što direktno utiče na smanjenje elastičnosti vaginalnog tkiva.

Stegnuti vaginalni mišići uzrokuju veće seksualno zadovoljstvo

Kako za koga. Ovo pravilo možda važi za muškarce, no žene koje tokom seksa imaju stegnute vaginalne mišiće u tome, očigledno, ne uživaju. Kada je žena seksualno uzbuđena, vagina se sama od sebe širi, dok je stiskanje mišića znak da žena ne uživa, odnosno da nije potpuno opuštena.

Mišići karlice mogu se ojačati vežbom

Za razliku od prethodnih mitova, ovaj je istinit. Postoji niz vežbi kojima možete ojačati opuštene mišiće karlice i imati "fit vaginu". Ako ste gledali ''Seks i grad'', onda ste sigurno čuli za Kegelove vežbe koje je proslavila Samanta, no na internetu možete pronaći još niz metoda za jačanje vagine.

Izvor: index.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader