Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana

Žensko zdravlje: Svrab u vagini tokom ciklusa može ukazivati na ozbiljan problem

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Evo potencijalnih krivaca zašto vam se to događa...

"Oni dani" u mesecu uvek donose niz neprijatnosti. A uz grčeve, nadutost, bol u stomaku i učestale promene raspoloženja neprijatnost mogu povećati i iznenadni svrab u vagini koji jednostavno ne možete zaustaviti. Zvuči poznato?

Ako ste mislili da je to problem koji muči samo vas, a bilo vam je neprijatno da o tome pričate sa prijateljicom, prevarile ste se.

To je, zapravo, jedna od tipičnih menstrualnih nuspojava koja se javlja iz nekoliko razloga. Jedan od njih, ujedno i najbezazleniji, jeste da iritaciju uzrokuje stara krv, koja u prošloj menstruaciji nije otekla. S druge strane, može da bude i u pitanju neka ozbiljnija infekcija.

"Tokom ciklusa postoje veće šanse za raznorazne upale koje takođe mogu izazvati svrab," istakla je ginekolog Suzan Fenske za Women's Health te napomenula da to može biti i znak neke gljivične infekcije ili bakterije.

Ukoliko svrab postane iritantan i nepodnošljiv te primetite li da se javlja učestalo i traje čak i nakon menstruacije, najbolje bi bilo da se obratite lekaru. Katkad svrab mogu uzrokovati i ulošci na koje ste alergični, a da to i ne znate pa je jedno od rešenja i da isprobate neki drugi brend.

Izvor: index.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader