Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana

Borba sa celulitom: Ovo su najčešće greške zbog kojih ga ne možete ukloniti!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Recite "Zbogom" ovoj ružnoj pojavi...

Kada govorimo o celulitu, možemo se složiti da se radi o pojavi koja je problem velike većine žena. Na pitanje kako ga se rešiti postoji bezbroj odgovora, ali se sve svede na onaj jedan koji glasi - zdrava i uravnotežena ishrana u kombinaciji sa redovnim treningom.

Celulit je nezgodna pojava koja se na koži manifestuje u obliku rupica koje liče na pomorandžinu koru, te se najčešće pojavljuje na jednom od najproblematičnijih delova tela, a to je zadnja strana butina u kombinaciji sa zadnjicom. Celulit, iako može biti genetski, u većini slučajeva je posledica nezdrave ishrane i nedovoljnog treninga. Jednom kada se krene u borbu protiv celulita, budući da postoji mnogo saveta, vrlo je lako izgubiti se i potpuno nesvesno napraviti greške koje sprečavaju nestanak ove pojave. Kako se to vama ne bi dogodilo, izdvojili smo nekoliko najčešćih zabluda.

Na tržištu postoji jako puno beauty tretmana koji garantuju gubitak celulita. Iako takvi tretmani sami po sebi nisu loši i oni zaista uklone celulit, ali ako po završetku istih ne nastavite sa treningom i pravilnom ishranom, u vrlo kratkom periodu ćete povratiti celulit i novac baciti u kantu. Jednom otklonjen celulit ne znači da se on više nikada neće vratiti, stoga svakako imajte tu činjenicu na umu prilikom odlaska na tretman.

Povezane vesti

Sledeća greška koja je vrlo uobičajena je mišljenje kako kardio vežbe tope celulit. Istina je negde na pola puta, odnosno ovom vrstom vežbi svakako će se gubiti masno tkivo. Ipak, kako biste se u potpuno rešili celulita potrebno je praktikovati posebne vežbe za područje zahvaćeno celulitom. Kombinacijom kardija i specifičnih vežbi možete biti sigurni da ćete stati na kraj celulitu i imati najbolji rezultat.

Poslednja greška koju smo izdvojili su napici. Sigurni smo da ste čuli za magične napitke koji tope celulit, ali moramo vas razočarati i reći vam kako to nema apsolutno nikakvog smisla. Daleko od toga da određeni sokovi pospešuju izlučivanje vode, ali bez mehaničkog dela tj.vežbi, celulit će ostati tamo gde je i bio.

Kao zaključak, najbolja metoda za rešavanje celulita je zdrava ishrana, vežbe, pokoji odlazak na masažu i ono najvažnije, održavanje postignutog rezultata.

Povezane vesti

Izvor: Fashion.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader