Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana

Protiv umora: 3 načina da se rešite iscrpljenosti!

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Ukoliko ovo osećate svakodnevno, potrebne su vam promene...

Male promene u ponašanju mogu da vam pomognu da se osećate bolje bez obzira na vrućinu i obaveze. Evo šta možete da pokušate.

Ako i vi pokušavate da balansirate između hiljadu obaveza i hiljadu uloga koje imate u životu, verovatno se osećate iscrpljeno i pod normalnim okolnostima. Kad to pomnožite sa temperaturama… Možda je vreme da uradite nešto za sebe pre nego što se onesvestite od umora i vrućine negde, žureći s posla, u vrtić, u nabavku ili već… gde god da morate da idete da završite "samo još nešto".

Dobra vest je što postoji nekoliko jednostavnih stvari koje možete da uradite odmah, već danas, koje će vam pomoći da se osećate malo bolje. Naravno, ideja je da se rešite potencijalnih stresora pre nego što počnu da vam prave probleme, malim promenama u svakodnevnim navikama koje su poznate i kao "mikrokoraci".

Evo šta možete da pokušate, pošto su naučna istraživanja pokazala da "radi", u takvim situacijama:

Prestanite da radite više stvari u isto vreme

Kad ste iscrpljeni, pokušaj da uradite više stvari istovremeno može delovati primamljivo.

U teoriji, "što pre sve uradite, pre ćete moći da se odmorite, pa možda nije loše da uradite što više možete istovremeno" ne zvuči kao loša ideja. U praksi, multitasking ne daje rezultate.

Kad pokušavate da radite više od jedne stvari u isto vreme, samo će vam biti teže da se skoncentrišete, grešićete i bićete pod još većim stresom.

Ako ste već iscrpljeni, nemojte mučiti sami sebe i radite stvari jednu po jednu.

Povezane vesti

Provedite malo vremena u prirodi (ili bar gledajući prizore iz prirode)

Kad ste "na rezervi", verovatno je sve što želite samo da vas svi ostave na miru, i nije vam ni na kraj pameti bilo kakva aktivnost koja nije nužna. Ali, istraživanja su pokazala da će vam dvadesetak minuta u nekom parku pomoći da se bolje osećate.

Ako nemate snage, nađite neki YouTube video sa prirodnim lepotama, i opustite se 15 - 20 minuta.

Dremnite

Iako se možda osećate kao da je popodnevna dremka luksuz koji sebi ne možete da dozvolite, trebalo bi da prilegnete kad ste iscrpljeni. Samo dvadesetak minuta će vam pomoći da se regenerišete, a kad se probudite bićete kreativniji, efikasniji i produktivniji.

Povezane vesti

Izvor: Mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader