Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje

5 neobičnih stvari za koje je kriv menstrualni ciklus

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Od loših izbora muškaraca do još gorih izbora odeće, slobodno recite sebi: kriva je menstruacija!

Dobro je poznato kako menstrualni ciklus može uticati na raspoloženje i ponašanje žene. Ali, jeste li znali da PMS i ovulacija utiče i na vaš izgled i privlačnost? Otkrivamo 5 neobičnih stvari za koje je kriv menstrualni ciklus, tačnije periodi ovulacije i PMS-a...

1. Koža menja boju i strukturu

Koža tokom ciklusa nekoliko puta promeni strukturu. I dok tokom PMS-a i menstruacije koža može postati bleda, hrapavija i beživotna, u periodu ovulacije koža, a posebno ona na licu bude najblistavija i najrumenija. I ovaj efekt se povezuje s ugrođenom ljudskom potrebom za produžetak vrste zbog kojeg su žene tokom plodnih dana muškarcima najzgodnije i najprivlačnije.

PROČITAJTE I... Ovakav menstrualni ciklus nije normalan: 3 simptoma koje ne smete zanemariti

2. Povećana želja za kupovinom

Sledeći put kada krenete u šoping nemojte ići za vreme PMS-a jer ćete potrošiti više nego što ste planirali, a kupovina neće biti kvalitetna. Naime, naučno je dokazano kako su žene u tom periodu sklonije impulzivnom šopingu tokom kojeg kupuju stvari koje im ili ne trebaju ili pak koje im se uopšte ne sviđaju.

Izvor: Cosmopolitan

3. Oštrije čulo mirisa

Tokom ovulacije, ženska čula postaju izraženija. U tom periodu menstrualnog ciklusa žene imaj najizraženiji miris te mogu nanjušiti, a time i reagovati na mirise koje pre nisu osećale.

Osim prijatnih i neprijatnih mirisa iz okoline, ono što žene mogu osetiti tokom ovulacije je i miris muškog tela izazvan androsteronom - muškim hormonom na čiju prisutnost žene itekako reaguju. Pojačani miris ženama dozvoljava da "nanjuše" muškarca koji ih privlači.

PROČITAJTE I... 7 važnih stvari koje svaka žena treba da zna o menstruaciji

4. Nošenje privlačnije odeće

Tokom ovulacije žene su sklonije doterivanju, ali i nošenju otvorenije, naglašenije, ženstvenije i izazovnije odeće.

U tom periodu žensko samopouzdanje je najviše pa nije niti čudno da će većina žena upravo u ovom periodu ciklusa rado izaći s prijateljicama, primećivati muškarce oko sebe, a ako su slobodne, rado će krenuti u potragu za "onim pravim". Isto tako, u ovim danima želja za seksom je na najvišem nivou.

5. Fatalna privlačnost

Nemojte se čuditi ako vas muškarci više obleću dok ovulirate i ako ih vi u tom periodu doživljavate šarmantnijima i zabavnijima nego inače.

Majka priroda pobrinula se da su žene muškarcima u periodu najjače plodnosti privlačnije i obrnuto, a sve kako bi postojala veća verovatnoća za stvaranjem potomstva.

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader