Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje

Smanjite stres i poboljšajte svakodnevicu: 4 najbolje aplikacije za meditaciju

Autor dstojkovic
Autor dstojkovic

Verujte nam, postaćete druga osoba u sasvim jednom novom i kul raspoloženju.

Iako nauka ukazuje da su društvene mreže tempirana bomba koja doprinosi anksioznosti, depresiji i nesanici većina i dalje ne želi da se odrekne fidova, lajkova, filtera…

Kako bi rešili bilo koji problem, obraćamo se guglu, forumima ili aplikacijama.

Predstavljamo zato pet najbolje ocenjenih app-ova za meditaciju koji mogu da vam pomognu u svakodnevnim aktivnostima i poboljšaju kvalitet života. Evo i koju treba da skinete na osnovu vaših specifičnih potreba:

1 Ako želite da kreirate svakodnevnu naviku, pokušajte sa Headspace:

Aplikacija osnovana i editovana od strane budističkog monaha, nudi na stotine vodiča za meditaciju koji vam govore tačno šta da radite i kako da se osećate. Postoje tri meditativna paketa u trajanju od po 10 dana koji korisnicima omogućava da saznaju osnove meditacije ili da se pozabave problemima poput anksioznosti i produktivnosti. Tako postoje sesije za različite situacije poput gradske šetnje, čišćenja stana ili gledanja animiranih video snimaka koji vas umiruju, i vaše ponašanje pretvaraju u rutinu.

2 Ako želite da odvojite trenutak samo za sebe, probajte Stop, breathe, & think:

Ovo je vodič za meditaciju u svakom trenutku. Ova aplikacija podstiče vas da fizičke, mentalne i emocionalne provere i nudi vam da izaberete jednu od audio tema u dužini od 2 do 15 minuta. Sa instrukcijama kao što su zatvori oči, duboko udahni možete izabrati i odgovarajuće glasove. Uključene su i vežbe vizualizacije koje vam pomažu da se pretvarate da ste na primer na peščanoj plaži. Iako ova audio iskustva nužno ne uče kako da uspostavite pažnju, ona će vas smiriti i pomoći vam da se bez sumnje osećate slobodno.

3 Ako ste početnik i želite da otkrijete nove pravce u opuštanje, opredelite se za Simply Being Guided Meditation:

Ova jednostavna alikacija za korišćenje, vodi vas kroz osnovne veštine u seansama u rasponu od 5 do 20 minuta. Odaberite svoj zvuk okeana, kiše ili potoka i sjedinite se sa prirodom. Opustiće vas, primpremiti za svakodnevne napore i učiniti dan ispunjenijim.

4 Ako već imate iskustva u meditiranju, učinite ga treningom i priključite se aplikaciji pod nazivom Meditation helper:

Savladavanje vaše tehnike disanja je ključna u vašem nastojanju da budete smireni i da se isključite iz realnosti materijalnog sveta. Ova aplikacija pomaže svakome ko želi da uspostavi meditaciju kao redovnu aktivnost. Ona je prvenstveno vodič u tehnikama  disanja uz muzičku podlogu pesama po izboru.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader