Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje

5 znakova da ste pod velikim stresom

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Da li imate ove simptome?

Svakodnevna užurbanost i način života na nas ostavljaju trajne posledice. Nekad pokušavamo da pređemo svoje krajnje mogućnosti, što je izuzetno sebično prema našem telu i zdravom razumu. Ovo su neki od pokazatelja da trpite veliku količinu stresa i da morate usporiti svoj životni tempo i opustiti se. 

1. Pojačan umor

Normalno je da vas posao i obaveze iscrpljuju, ali sve u svojim granicama. Ako se osećate toliko umorno da nemate snage ni presvući se kada dođete kući, trebalo bi da razmislite da li je to što radite vredno vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja. Odgovor je, rekli bismo, uvek negativan. 

2. Bolovi u leđima

Premda sedenje vrlo često izaziva bolove u donjem delu leđa, stres i živciranje će vam priuštiti bolove i u gornjem i središnjem delu i osetićete se kao da na leđima neprestano nosite težak teret. Pokušajte dubokim disanjem opustiti mišiće i priredite sebi kupku sa eteričnim uljima za opuštanje. 

3. Problemi sa spavanjem

Ovaj problem kao posledicu nosi gore navedeni umor, a događa se uglavnom zato što ne možete prestati razmišljati o poslu i stvarima koje još uvek niste rešili. Kako ne biste posezali za lekovima, na jastuk nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande koje bi vas trebalo opustiti i uspavati.

Povezane vesti

4. Razdražljivost

Simptom razdražljivosti javlja se zbog previše razmišljanja koje uvek povuče pesimistične misli koje vas počnu mučiti i počnete svaku situaciju videti kao onu sa negativnim ishodom. Pokušajte gledati samo na pozitivne strane svega i dajte sebi malo oduška te se nagradite za sve što ste tokom nedelje napravili dobro. 

5. Migrene

Ovaj intenzivni oblik glavobolje javlja se zbog premalo sna i prevelike količine obaveza. Takođe, jedan od uzroka migrene je premalo hidratacije. Ako vas snađe migrena, dajte sebi ostatak dana slobodno i odspavajte u zamračenoj sobi. I ne zaboravite piti dovoljno vode tokom dana. 

Povezane vesti

Izvor: Index.hr

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader