Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje

Da li znate šta je miofacijalna terapija?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Nije bolno a pomaže mnogo...

Kada je reč o tretiranju bolova u leđima, postoji ogroman broj opcija - od posete kiropraktičaru, do akunpunkture i drugih metoda. Jedna od njih je i miofacijalna terapija, koja nije toliko strašna kao što sugeriše njen medicinski naziv.  

Miofacijalna terapija je alternativa medicinskoj terapiji koja služi za tretiranje bola opuštanjem mišića, popravljanjem krvne i limfne cirkulacije i stimulisanjem isteznog refleksa u mišićima. To je terapija koja često koristi masažu i fokusira se na bol u miofacijalnim tkivima - gustim membranama koje obavijaju, povezuju i daju podršku mišićima. Terapija se koristi za različita stanja, uključujući i problem sa viličnim (temporomandibularnim) zglobom, sindrom karpalnog tunela i migrene.

Uglavnom traje 60 minuta i slična je sportskoj masaži. Vi ležite na stolu, dok terapeut vrši pritisak prstima, rukama i laktovima. Ipak, za razliku od klasične masaže, terapeut mora da pritiska mišiće, umesto da ih izvlači.

Masaža nije bolna. Mnogobrojne studije su pokazale da je masaža efektna i da je treba isprobati svako sa jakim bolovima u leđima.

Povezane vesti

Povezane vesti

Izvor: Ženskimagazin.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader