Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Omaž prvoj Cosmo devojci: Stiže film o Helen Gurli Braun

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Legendarna urednica Cosmopolitana mogla bi da dobije svoje zasluženu počast u vidu filma posvećenog njenom životu i karijeri…

Helen Gurli Braun, bila je jedna od prvih žena u Americi na mestu glavnog urednika velikog magazina, kada je 1965. godine došla na čelo Cosmopolitana. Tada časopis za domaćice, doživeo je potpuni makeover i postao magazin za ambiciozne i smele žene, kakav je i danas.

Helen nas je napustila 2012. u svojoj 90. godini, a bukvalno do poslednjeg dana bila je AAAktivna predvodnica globalnog Cosmo carstva. A sada, je u igri i moguća filmska adaptacija priče o njenom uzbudljivom životu!

Naime, kako prenose američki mediji, Fox 2000 razmatra ekranizaciju knjige pod nazivom Enter Helen: The Rise and Reign of the Original Cosmo Gir, koju je napisala Bruk Hauser, a koja pravi život i karijeru čuvene urednice.

Priča počinje šezdesetih godina prošlog veka, kada je Helen objavila svoju revolucionarnu knjigu Seks i singl devojka, pa možemo da pretpostavimo da bi estetika filma mogla da podseća na onu iz serije Mad men, koju obožavamo.

Izvor: Cosmopolitan

Takođe, ako film zaista bude snimljen, ne sumnjamo da će dijalozi biti puni fantastičnih citata Helen Gurli Braun koje ćemo ponavljati još mnogo, mnogo godina!

Evo nekoliko najpoznatijih, čisto da uđemo u fazon, dok čekam konačnu odluku o filmu, koji bi mogao da počne da se snima sledeće godine.

„Dobre devojke idu u raj, loše devojke idu svuda“

„Gotovo svaka glamurozna, bogata, uspešna poslovna žena kojoj možda zavidite danas, počela je kao niko i ništa.“

„Poruka glasi: Dakle, vi ste singl. I dalje možete uživati u seksu. Možete imati fantastičan život. Ako se udate, nemojte samo cediti svog muža kao sunđer ili biti mama za zlatnu medalju. Nemojte koristiti muškarca da biste dobili ono što želite – postignite to same.“

„Cosmo je feministički u tom smislu što mi verujemo da su žene jednako pametne i sposobne kao muškarci da bi postigle apsolutno sve što žele. Međutim, mi priznajemo da iako je posao važan, važni su i muškarci. Cosmo devojka apsolutno obožava muškarce.“

„Jedina stvar koja razdvaja uspešne ljude od onih koji to nisu je spremnost da rade veoma, veoma naporno.“

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader