Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

One ne žele da ćute: Poznate dame Holivuda o lošem položaju žena u filmskoj industriji

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Zašto se samo žene napadaju zbog viška kilograma, zašto se više muškarci plaćaju za glavne uloge u Holivudu , progovorile su najpoznatije dame o problemima sa kojima se susreću...

U poslednjem broju izdanja "The Hollywood Reporter", osam talentovanih žena govorile su o (ne)jednakosti u platama, o lošem položaju žena u američkoj, filmskoj industriji i još lošijem položaju starijih žena (pitanje je šta se pod "starijim" uopšte podrazumeva, pošto su za ovakvu industriju glumice posle 30-te godine već dosta manje atraktivne).

Velika osmorka su: Dženifer Lorens, Kejt Blančet, Kejt Vinslet, Džejn Fonda, Keri Maligan, Bri Larson, Helen Miren, i Šarlot Rempling.

Helen Miren je mišljenja da treba da prestanemo da budemo učtivi kada je seksizam u pitanju: "Ako ikada budem imala dece, koje nemam, prva stvar kojoj ću naučiti svoju devojčicu je da govori "odj**i."

Izvor: Cosmopolitan

Dženifer Lorens s druge strane, ima problem jer je mediji često prozivaju zbog njene kilaže. Ona je nije tipična holivudska mršavica, već prosečna devojka.

"Muškarci sigurno imaju duži rok trajanja. Muškarci mogu da igraju glavnu ulogu koja je seksi 20 godina duže nego što mi možemo," istakla je Lorensova.

Kejt Blančet je podsetila da nijedna industrija ne plaća jednako muškarce i žene. Takođe, u američkoj filmskoj industriji, postoji i rasizam, odnosno Afro-Amerikanke manje su zastupljene na sceni od "belih" žena.

Izvor: Cosmopolitan

Da su žene sve potcenjene, dokaz su i glumice koje same pokreću producentske kuće kako bi sebi i drugim ženama pružile priliku da dobiju uloge kakve zaslužuju. Jedan od takvih primera je i Ris Viderspun.

Izvor: BIZLife

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader