Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Pop feminizam: Evo šta poznati misle o ovom pokretu

Autor Vvasiljevic
Autor Vvasiljevic

Ove poznate ličnosti javno podržavaju feminizam kao ideologiju, a saznajte i zašto...

Zvezde novog doba učinile su feminizam popularnijim nego ikada ranije. Evo i šta za njih predstavlja ovaj često pominjani termin...

Keti Peri

“Feminizam? Pre nisam baš najbolje razumevala šta ova reč označava, a sada kada sam bolje upoznata sa terminom, najbolje bih ga objasnila kroz sledeću rečenicu - volim sebe kao ženu, ali u isto vreme volim i muškarce.”

Bijonse

“Oduvek sam sebe smatrala feministkinjom, iako sam se pomalo plašila te reči, zbog tuđih tumačenja iste. Za mene feminista je osoba koja veruje u jednakost muškaraca i žena. Između ovih populacija trebalo bi da postoji balans, ravnoteža, kao i konstantno međusobno poštovanje.”

Ema Votson

“Muškarci smatraju da je feminizam rezervisan samo za žene. Ovaj termin označava jednakost, a ukoliko je to ono za šta se zalažete možete sebe nazvati feministom, bez obzira kog ste pola.” 

Majli Sajrus

“Ja sam jedan od najvećih feminista na planeti jer ohrabrujem žene širom sveta da se ne plaše ničega.  Koliko god izgledalo tako, ja ipak ne tverkujem po ceo dan sa isplaženim jezikom obučena kao medved. Takođe, nagost u spotu za pesmu Wrecking Ball ne predstavlja objektivizaciju žena, već ih ohrabruje i uči neustrašivosti.” 

Prijanka Čopra

“Muškarci moraju da shvate da feminizam nije nešto što će žene naučiti kako da ubiju ili mrze jači pol. Osnova ovog pokreta jeste jednakost, ženska želja da budu ravnopravne sa svojim partnerima.”

Izvor: Cosmopolitan

Sonam Kapur

“Feminizam ne zanima kojeg ste pola. On vas uči da budete ono što jeste, kao i da se zalažete i istrajete u onome u šta verujete.”

Farel Vilijams

“Muškarci i žene nisu isto plaćeni za poslove koje obavljaju i to mora da se promeni. Mi smo vrsta koja je uspela da na površinu Marsa postavi automatizovano motorno vozilo, ali i dalje dajemo sebi za pravo da ženama govorimo šta bi i šta ne bi trebalo da rade sa svojim telom. Da li mi to napredujemo ili nazadujemo?”

Tejlor Svift

“Kao tinejdžerka, nisam znala da feminizam označava jedankost između žena i muškaraca. Ovaj pojam bio mi je najpre predstavljen kao mržnja prema muškarcima. Danas, dosta devojaka doživelo je feminističko prosvetljenje baš iz razloga što se društvo potrudilo da na pravi način objasni pravo značenje ovog pojma. 

Author: N/A Copyright: Ginsburg/Spaly Inc. Description: Taylor Swift performs live on Good Morning America. Software:Adobe Photoshop CS6 (Macintosh) Created: 2014:10:30 09:51:32
Izvor: Cosmopolitan

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader