Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Napustila je školu, sa 20 godina je postala novinarka i imala je nesuglasice sa šefovima... Kako je Ana Vintur postala moćna i ugledna žena u svetu mode?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Važi za izuzetno tvrdoglavu i oštru ženu, a neizmerno se borila protiv anoreksičnih devojaka sa naslovnica modnih magazina...

Ana Vintur, urednica magazina Vogue, već trideset godina važi za ličnost koja obeležava modnu industriju. Ona sada ima 70 godina, ali i dalje izgleda zanosno. Njena reč ima težinu i kada kaže da je neka poznata ličnost pogrešila u odabiru komada odeće, onda joj svi i verujemo.

Ana Vintur je poznata po svom ledenom stavu, po tamnim naočarima, bogatom krznu i visokim štiklama. Za svoje godine ona izgleda predivno i negovano, a kako je starija, njena reč ima sve veću i veću vrednost. Sagradila je imperiju koja vredi više od sto milijardi dolara. Ona se smatra najmoćnijom ženom u svetu mode i svi je se pomalo plaše, zbog njenog iskrenog i surovog stava. Ovaj stav nasledila je od svog oca, koji je bio poznat kao Hladni Čarli. On je bio urednik poznatih novina - London Evening Standard, a ćerka je odlučila da krene njegovim stopama i da bude još bolja u tom poslu!

Ana je imala stila još od detinjstva. Često se protivila uniformi koju je morala da nosi tokom školovanja, jer je za nju to bio loš izbor koji čini da svi isto izgledamo. Ona se borila da se njen identitet primeti i da je ljudi primete kao ličnost, a vidimo i da je uspela u tome. Bob frizuru nosi još od mladosti i to je njen zaštitni znak. Zavolela je modu u tinejdžerskim danima, a želja za dobrim stilom postala je njena opsesija.

Ana je napustila školu, pa je upisala kurs za modu. I od toga je odustala, jer je mislila da zna bolje. "Modu ili znaš ili ne znaš." govorila je. Sa 20 godina ona postaje novinarka. Promenila je mnoge kompanije, radila je i za Harper’s Bazaar, ali to joj jednostavno nije bilo dovoljno dobro. Želela je uvek više. Radila je i za modne magazine Viva, Savvy i Penthouse, kao i za New York Magazine. Često je imala nesuglasice na šefovima, bila je tvrdoglava i činila je sve samo da izgura svoje ideje na videlo. 1988. Ana je postala urednica Vogue-a. 

Ana ima posao iz snova i postala je nešto što mnoge žene žele da budu! Ana je učinula da Vogue bude ženska biblija, unela je sofisticiranost, seksipil i istinu u ovaj magazin. Učinila je da on bude jedan od najprodavanijih i da bude poštovan. Ne postoji žena na svetu koja ne zna za Vogue, a ne postoji ni jedna poznata ličnost koja bi odbila intervju ili naslovnicu. Ana je po prvi put stavila na naslovne strane modele koji nisu premršavi i borila se protiv anoreksije u modnim magazinima. Bilo joj je bitno samo da se vidi kvalitet i oštro je govorila o svakome ko ogreši o modu. Ako niste, pogledajte film The Devil wears Prada, tamo ćete saznati sve o Ani.

Važi za izuzetno tvrdoglavu i oštru ženu, a neizmerno se borila protiv anoreksičnih devojaka sa naslovnica modnih magazina...
Izvor: Cosmopolitan

Modna ikonaAna Vintur je neko ko je glavni kad je u pitanju moda, obožavamo njene kritike, ali i pohvale.

Izvor: Mogujatosama.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader