Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Ona je idol ženama širom sveta: Teško detinjstvo Opre Vinfri i njen put ka uspehu!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Majka se odrekla nje, zatrudnela je sa 14 godina, a uspela je da postane prva Afroamerikanka koja je bila izveštač u vestima u vreme kada je rasizam bio prisutan na svakom koraku...

Oprah Winfrey ima tešku životnu priču koja je mnogima poslužila kao inspiracija da se pokrenu i da ostvare svoje želje za koje su mislili da ih je nemoguće ostvariti. Njen put do uspeha nije bio nimalo lak, ali kako je davno izjavila, sada je zahvalna na svakoj muci koja joj je poslužila kao izazov da bude bolja i jača.

Oprah Winfrey je danas najpoznatija voditeljka na svetu, koja nas kroz svaku emisiju inspiriše da budemo najbolja verzija sebe. Uz njene priče ćete plakati, smejati se, zapitati se šta sve možete da učinite da se osećate bolje. Ono što kod nje volimo jeste što nema naučene govore, niko drugi nije smišljao raspored za njenu emisiju, ona sve to radi iz srca, sa takvom lakoćom, da joj zavide svi koji su ikada radili tematske emisije.

Ona je hrabra, glasna i emotivna. Svetu je pružila to zadovoljstvo da je upoznaju i da je vole zbog onog što jeste. Ona je dala primer kako treba da izgleda tok-šou emisija, postavila je standarde i zaradila milijarde dolara. Njeno detinjstvo nije bilo nimalo luksuzno kakav je njen život kasnije bio. Živela je siromašno, i sve dok nije krenula u školu nije znala kako je to imati haljinu i cipele. Kod kuće nije imala TV, pa je zato često čitala knjige. Vreme je provodila sa svojim roditeljima, imali su farmu i mnogo životinja. Već sa tri godine, ona je tečno čitala i učila je da piše, pa je zbog toga, bila naprednija od mnoge dece njenog uzrasta.

Majka se odrekla nje, zatrudnela je sa 14 godina, a uspela je da postane prva Afroamerikanka koja je bila izveštač u vestima u vreme kada je rasizam bio prisutan na svakom koraku...
Izvor: Cosmopolitan

Kroz odrastanje, mnogi su je ponižavali zbog njenog materijalnog stanja, ali ona je bila svesna da će uspeti. Ni sama ne zna kako, ali nikada nije izgubila veru u svoje snove. Oni su bili veći od svega što je ikada čula, videla i pročitala. Njeni snovi bili su joj vodilja za uspeh, i nikad nije posumnjala da postoji toliko velika prepreka koju ne može da prebrodi. Tinejdžerski dani nisu bili nimalo laki za nju. Bila je u internatu, majka se odrekla nje, jer je pobegla od kuće, zatrudnela je sa 14 godina. Za takvu osobu pomislimo kako je to već izgubljen slučaj i da nema nade za novi početak. Oprah je sebi stvorila početak, jer je znala da može više od svega toga. Život je jedno malo čudo kome svedočimo svakog dana, ne zaboravite to.

Upisala je fakultet i u to vreme postala prva Afroamerikanka koja je bila izveštač u vestima. Bio je to veliki uspeh za nju, posebno jer je rasizam bio prisutan gotovo na svakom koraku. Kada je dobila priliku da zablista u tok-šou emisji, znala je da se ta prilika ne sme propustiti. Oprah je bila omiljena ličnost žena i domaćica. Njen uspeh kreće baš tada! 27 godina, Oprah je bila omiljena ličnost na malim ekranima, i njene emisije emitovane su širom sveta, i u Norveškoj, i u Japanu, i u Holandiji, na Novom Zelandu, u Saudijskoj Arabiji. Mnoge najveće poznate ličnosti su sa osmehom gostovale u njenoj emisiji.

Da je uspeh dostižan svima koji se neustrašivo bore za njega, Oprah je dokaz! Na kraju, ona je pokrenula svoj šou, a na tome je radila celog života. Uložila je znanje, kreativnost, dušu i sebe u jednu emisiju po kojoj će biti zapamćena. Kad mislite kako je sve preteško i kako ste do guše u problemima, pogledajte The Oprah Winfrey Show i setite se ove priče.

Izvor: Mogujatosama.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader