Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

10 najzanimjivijih činjenica iz života Lejdi Gage

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Ekstravagantna, talentovana i izuzetno neobična ličnost su sinonimi za pevačicu Lejdi Gagu. Svetski kritičari je opisuju kao neobjašnjivu pojavu u savremenom šou biznisu. Ko je Ledji Gaga?

Izvor: Shutterstock

Hrabra, neobična i karakteristična žena koja je 28. marta ove godine napunila 34 godina. Mi smo izdvojili najzanimljivije činjenice iz njenog života, o kojima ćemo govoriti u nastavku.

Američka pevačica, čije je puno ime Stephanie Joan Angelina Germanott, ima pola italijanskih korena i na to je veoma ponosna.

Odrastala je u porodici obične domaćice i biznismena, ali od detinjstva je imala oštru zavisnost od mode i nestandardnog stila odeće. Zbog toga su je vršnjaci često nazivali "ružnom patkom" i bacali je u kontejner.

Prema Gaginim rečima, klavir je počela da svira sa 4 godine, pokušavajući bez posebnog znanja da na uho reprodukuje zvuke. Ona je prvu pesmu napisala sa 13 godina, a sa 14 je prvi put pokušala da nastupi u javnosti.

Pre nego što je postala slavna, Lejdi Gaga je radila kao konobarica, plesala je u striptiz klubu, a potom je pisala stihove za poznate umetnice poput Britney Spears, Fergie i Pussicat Dolls.

Tokom prepiske sa jednim od njenih prvih producenta, ona je smislila pseudonim kada je umesto reči "radio" (prilikom pisanja imena čuvenog hit kraljice "Radio Ga Ga") telefon automatski napisao reč "Dama". I tako se pojavilo ime - Lady Gaga.

Nakon neuspešnih veza sa muškarcima u mladosti, obećala je da će se sa 30 godina posvetiti aktivnom radu u šou biznisu i umreće neudata i usamljena.

Lejdi Gaga se ne boji da šokira društvo svojim izgledom, redovno se pojavljuje u javnosti u najneobičnijim odećama. Dakle, jedno od njenih najupečatljivijih izdanja bilo je 2010. godine, kada je stigla na MTV Video Music Awards u haljini napravljenoj od pravog sirovog mesa.

Ona je verni branilac predstavnika seksualnih manjina.

Visina joj je samo 155 cm, zbog čega stalno nosi cipele sa visokom petom, a tokom snimanja klipova koristi posebnu računarsku obradu, koja joj omogućava da izgleda više.

Tekst svoje prve pesme „To Love Love“ napisala je za 15 minuta, a tekst singla „Just Dance“ za 10 minuta, u pijanom stanju.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader