Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Kako stati na put svom tom stresu?

Autor Milos Zivkovic
Autor Milos Zivkovic

Istraživanja su pokazala da su žene od 25 do 34 godina pod najvećim stresom.

I dok starije dame misle da je to period bez briga kada vam je ceo svet pod nogama, mlađe devojke veruju da je to doba kada će konačno imati dovoljno novca, posao, samostalnost i dečka. A šta je istina?

U periodu od 25-34 godine uglavnom strepite zbog: karijere, novca, kućnih poslova, kredita, problema u vezi i još 5.636 drugih stvari koje treba da obavite svakog dana i to za samo 24 časa. A sve ono što ne uspete da obavite doživljavate kao neuspeh.

Realnost je sledeća: nemoguće je sve to postići!

Vreme je da se ta činjenica prihvati. Iako ste planirali da posle naporne radne nedelje odete kod kozmetičara i frizera, odete u šoping i na ručak s prijateljicom, posetite roditelje i uveče izađete na romantičnu većeru s dečkom nakon što odgledate novi film u bioskopu, shvatićete da sve to i nije baš moguće.

Umesto da menjamo sebe kako bismo dorasli obavezama, bolji izbor je da oblikujemo obaveze prema sebi i svom životnom stilu.

Ne treba imati osećaj krivice ako dan ne ispadne po planu. Ako dan provedete u skladu sa sopstvenim osećanjem i potrebama nasuprot rigoroznom spisku shvatićete da je to zapravo bio jedan savršen dan, iako ste ga na primer proveli u krevetu sa velikom činijom kokica, gledajući omiljene serije.

Najbolji način za oslobađanje od stresa je da budemo dobri prema sebi.

Zato, okrenite se svom životu tako da možete reći: Naporno sam radila, ali mi je bilo zabavno!

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader