Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Koliko su dijete zaista efikasne?

Autor Milena Nonković
Autor Milena Nonković

Dijete ne doprinose mnogo smanjenju kilograma, pokazuje istraživanje.

Ako ste brojali kalorije, izbegavali ugljene hidrate, šećer (ili hranu uopšte) kako bi dobro izgledale u bikiniju, možda je vreme da prekinete sa tom praksom. Ne samo zbog toga što to predstavlja pravo mučenje i trening karaktera, već zato što dijeta, sama po sebi, ne može da vam popravi izgled, pokazuje istraživanje.

Naučnici Šeri Pagoto iz Medicinskog centra Univerziteta Masačusets i Bredli Aplhans iz Medicinskog centra Univerziteta Raš, sproveli su nekoliko studija kojima su ispitivali kako određene vrste dijeta daju samo umerene rezultate, ukoliko ljudi menjaju samo način ishrane.

-Teorije o tome šta treba jesti, a koje smo koristili u studijama su brojne, a godine istraživanja su pokazale da to zapravo i nije toliko važno, ukoliko se smanji ukupni unos kalorija- kaže Aplhans.

Šta vam može pomoći da izgubite kilograme? Potrebno je da primenite tri životna pravila kako biste postigli željene rezultate i bili zadovoljni svojim izgledom:

  • Redukovana ishrana -  kontrolišite veličinu svojih porcija
  • Vežbanje – vreme je da se disciplinujete i sami počnete sa vežbanjem
  • Promene u ponašanju – naterajte sebe da idete u teretanu čak i kada vam nije do toga

Izgleda da je vreme da u ishranu vratite nešto kaloričniju hranu, ali pod uslovom da redovno vežbate i da ne pojedete sami celu čokoladu ili kesu čipsa. Lakše je reći nego učiniti, zar ne?

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader