Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

8 stvari koje će vas svakodnevno činiti srećnijima

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Da, trebalo bi da poradite na sopstvenoj sreći, a ne da čekate da se ona odnekud stvori sama…

1. Zagrlite što više ljudi

Dodir je važan za svakoga i zato se grlite! Istraživanja su dokazala da zagrljaji pozitivno utiču na celokupno zdravlje i vitalnost, a instant su trik za podizanje raspoloženja.

2. Razgovarajte sa nepoznatim ljudima

Dok čekate u redu u banci, naručujete kafu za poneti i slično, započnite razgovor sa osobom do sebe. Time vežbate samopouzdanje, popravljate veštine komunikacije i osećate se srećno jer ste okruženi ljudima. Uostalom, nikad se ne zna – možda baš tako upoznate svoju buduću super drugaricu ili dečka.

3. Budite otvoreni za izlaske

Kada vas frajer pozove na dejt, pristanete.  Čak i onda kada vam se na prvi pogled ne čini da je vaš tip. Kroz razgovor i bliže upoznavanje možda ćete otkriti da vam se zapravo dopada, a ako se to ne desi – hej, imali ste dejt!

4. Obucite svoju najskuplju odeću za nevažan događaj

Na primer, idete sa drugaricama na kafu. Zašto da navučete stare farmerke i majicu kada možete prošetati u svojoj novoj šik haljini? Ne čekajte posebne prilike da zablistate, budite doterani svaki dan!

5. Recite ljudima da ih volite

Govorite im to svaki dan. Recite i onda kada niste sigurni da li će vam biti uzvraćeno. U tome je vaša snaga!

6. Naučite kažete hvala i izvini

To su reči koje vas čine velikim ljudima, a drugi će osetiti da ih poštujete i samim tim uzvratiti  uvažavanje.

7. Verujte u sebe

Podsećajte sebe svakog dana da vredite kao osoba i da možete mnogo toga pružiti sebi i celom svetu. Probajte ovako: stanite ispred ogledala i porazgovarajte sami sa sobom. Pohvalite sebe za uspehe, pronađite rešenje za neuspehe. A sve to bez osuđivanja.

8. Sledite svoje želje

Sledeći put kada se nađete u problemu, verovatno će vam u glavi zujati košnica tuđih saveta i uputstava za život. Sedite i pokušajte da se smirite. Dozvolite sopstvenoj intuiciji da kaže šta ima i onda poslušajte njen savet.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader