Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

AAA: Andrijana Belović

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Devojka koja muziku pravi iz čiste potrebe za onim što joj lično fali...

Živahna, neposredna, kreativna, mnogi sufliraju - lepa. Završila je muzičku akademiju, bavi se manekenstvom već 12 godina, tinejdžerske dane provela je u Parizu, Milanu, Tokiju, radeći kao model. Nastupala je i sarađivala sa beogradskim muzičkim grupama Svi na Pod, Stray Dogg, Vrooom, Secret life… I kao deo hora Collegium musicum. Odnedavno pravi svoju muziku.

Bili ste deo muzičko-scenskog doživljaja, odnosno projekta Secret Life, nedavno održanog u okviru Mikser festivala. Na koji način birate povod i ekipu sa kojom ćete nastupati?

Prilično intuitivno jer se umetnost svodi na nešto najdublje emotivno što je teško deliti sa neistomišljenicima. Secret life je multimedijalni projekat koji je izdanak rok grupe Vrooom. Marko Grubić, basista i osnivač sastava, do mene je došao preko raznih posrednika, oboje smo bili skeptični u vezi sa saradnjom jer se pre toga nismo poznavali, ali intuicija je rekla DA.

I posle takvih odluka se odlično provedete na sceni?

Da, mada to zavisi od hiljadu faktora, ali u principu dobro, verovatno naviknuta stalnim pojavljivanjem na pistama, ispred kamere, kao i nastupima sa horom Collegium musicum. Ako sam navežbana i ako je tonska proba prošla kako treba, onda odlično (smeh).

Dobro pevate, svirate klavir, klavijature... bavite se i modelingom... Kako ste sticali sklonost ka umetnosti?

Hvala. Svaki čovek se rađa sa umetničkim sklonostima, samo je pitanje koliko će ih kod sebe negovati. Crtanje, pravljenje kula od peska, pakovanje rođendanskih poklona, sve su to bili poligoni za kreativnost, koji su narasli u muzičkoj školi, tokom bavljenja modom i na akademiji.

Kako postižete sve? Vežbate svaki dan?

Ponekad mislim da je oktopod moj alter ego. Najbolje stvari iz mene izlaze u cajtnotu, tada mi je mozak u šestoj brzini. Svakodnevnog vežbanja se sećam pre izlaska na ispit, pa nekoliko nedelja unapred. Naravno, čim se ispit položi, klavir opet postaje polica. Muzika koju sada pravim ne proizlazi iz vežbanja, već iz podsvesti, neke ideje ili inspiracije koja me svakodnevno susreće. Kada je ideja već zapisana, onda naravno mora da se radi i vežba, ali to je taj moj „kampanjski“ pristup kojim se ne dičim. Sestra mi je uzor za taj „sve na vreme“ princip. Divim se njenoj organizovanosti.

Poslednjih godina postoji nalet kvalitetnih ženskih vokala, zašto baš sada i tako?

Možda zbog ulaska u eru Vodolije, sad će žene da vladaju (smeh). Ma čini vam se, žena ima u istom broju kao i ranije, samo se sad malo pročulo. Pa Ceca i Karleuša pevaju već jako dugo, i svi znamo za njih. Svi mi volimo da vidimo i čujemo ženu na sceni, pre nego muškarca. Žene su ipak lepši, nežniji pol. Muškarci su bolji sa tehnikom. 

Da li imate želju, neku vrstu podsvesne misije, da u pozitivnom smislu kreirate muzički ukus mladih ljudi?

Pitate me o mojoj podsvesti, hm... Sigurno da imam i takve želje, kao muzički pedagog, za šta sam se i školovala, ali mislim da muziku sada pravim iz čiste potrebe da napravim ono što meni lično fali. To je definitivno neka muzika na mom jeziku sa kojom ću moći da se poistovetim, nešto iskreno. Kao kada sam ja kao mala slušala Negativ i Bebi Dol i poistovećivala se sa njihovim tekstovima.

Društvo je proizvelo mnoge nove oblike umetnosti. Da li imate svoje favorite?

Volim i retro i moderno. Fascinira me dokle je došla digitalna umetnost, ali za mene je to i dalje jedno veeeeliko špansko selo. Svaka vrsta umetnosti koja ima čvrst koncept za mene je dobrodošla za konzumaciju. Njam!

Šta biste voleli da vam se desi uskoro? 

Da odem na letovanje, da snimim spot, što pre smiksam pesme tačno onako kako sam ih u glavi čula, napravim još 30 novih, nastupi, ekskurzije... Sve najlepše da mi se desi uskoro!!!

Kako postati AAA devojka?

Kretati se, raditi, biti svoj!!! Plus dobra genetika, to dosta pomaže. Hvala Miro, hvala Bobane.

Lična karta:

Datum i mesto rođenja: 30. jun 1986. Beograd
Horoskopski znak: Rak-Devica (opsesivno kompulzivni emotivac)
Emotivni status: :P

Tekst: Emil Volak

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader