Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

10 navika koje morate da steknete pre dvadesete

Autor Marina Takač
Autor Marina Takač

Pre nego što zakoračite u najbolje godine svog života, postoje stvari koje obavezno morate da naučite...

Trenirajte! Sto puta ste čuli onu da je u zdravom je telu zdrav i duh, pa jednom kada uletite u taj začarani krug, teško da ćete iz njega izaći. Što pre usvojite naviku vežbanja, to će vam život biti lakši, zdraviji i srećniji.

Unosite mnogo vode! Barem 8 čaša dnevno. A svako jutro započnite čašom vode u koju ćete dodati jednu kašičicu jabukovog sirćeta. Tako ćete pozitivno delovati na smanjenje masnoće, a i ten će vam biti lepši.

Redovno čistite lice! Nikada, ali baš nikada nemojte otići na spavanje bez temeljno očišćene kože lica. Što više brige u negu kože uložite u mladosti, to će vam trebati manje novca da jednako negovano izgledate i u starijim danima.

Spavajte u čistoj posteljini! Bitno je da svoje čaršave promenite jednom u dve nedelje jer osim što će vam biti prijatnije da spavate u uvek svežoj posteljini, brinućete i o zdravlju. Ne moramo valjda da vas podsećamo na sve one lekcije o higijeni još s početka osnovne, zar ne?

Čitajte, čitajte, čitajte! Knjige vas obogaćuju, njima proširujete svoj rečnik i stičete mnoga znanja. Nastojte da barem jednom mesečno pročitate neko klasično delo.

Kupite bonton! Bukvalno! Kupite knjigu o pravilima lepog ponašanja i detaljno je proučite. Samo je pitanje vremena kada ćete se naći u društvu i situaciji kada će vaši lepi maniri i kultura doći do izražaja. Nikada ne znate koja će vam vrata otvoriti, a nikako ne može da vam škodi.

Redovno spremajte kuću! Jednom nedeljno temeljno pospremite i operite prostor u kojem živite, a barem dvaput godišnje napravite generalku i rešite se svega što vam nepotrebno zauzima prostor. To uključuje i sve krpice u koje ne možete da se ukucate i koje više nikada nećete obući.

Nabavite rokovnik! Jeste li čuli za izreku 'pametan piše, a budala pamti'? Uvek u blizini imajte rokovnik kako biste mogli da zapišete sve svoje obaveze, dogovore, popise za kupovinu... Tako nikada nećete doći u neprijatnu situaciju jer ste nešto zaboravili.

Nemojte da kasnite! Bilo da idete na razgovor za posao ili na kafu s prijateljicom, uvek dođite u dogovoreno vreme. Bolje je da krenete i malo ranije i stignete prerano, nego da kasnite. Kašnjenjem pokazujete nedostatak poštovanja prema osobi s kojom se nalazite. I prema njenom vremenu.

Uvek koristite kondom! Bez obzira da li ste u vezi, želite seks za jednu noć, ili spavate s nekim koga znate već godinama, uvek koristite zaštitu i ponašajte se odgovorno.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader