Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

10 pozitivnih navika koje će vam promeniti život

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Pratite srce, ali ne zaboravljajte glavu!

1. Verujte karmi

Kada radite nešto dobro, vratiće vam se dobro. Potrudite se samo da to činite od srca, a ne samo zato što želite da vam se isplati.

2. Volontirajte

Taj jedan sat koji ćete provesti razgovarajući sa bakom u domu za stare značiće joj više nego što možete i da zamislite.

3. Prihvatite svaku svoju emociju (Dokle god ne povređujete nikoga)

Mi smo svi stvoreni da budemo srećni, uplašeni, tužni, besni, razočarani, ljubomorni, strastveni, zaljubljeni… čitav spektar emocija postoji i dotiče nas sve do jednog. Prihvatite ih i živite sa njima.

4. Zahvalite se svakog dana

Ništa nemojte uzimati zdravo za gotovo. Čak iako vam to ne deluje kao uteha, uvek postoji neko ko je u daleko goroj situaciji od vas. Prestanite da sažaljevate sebe zbog stvari koje nisu onakve kakve ste zamislili i budite borac.

5. Uživajte u svakom trenutku sa ljudima koje volite

Recite sestri, prijateljici, mami, tati… da ih volite. Uživajte u njihovom društvu i budite svesni koliko srećni što ih imate u svom životu.

6. Manje osuđujte, više prihvatajte

Niko nije savršen. Svako ima svoju priču, svoju bitku, svoje razloge, kojih okolina možda nije uvek svesna. Imajte to na umu i pomoći će vam da ublažite nervozu koju možda bude ljudi koji ne ispunjavaju vaša očekivanja.

7. Meditirajte

To će vas dovesti u vezu sa telom i umom i naučiti vas kako da balansirate život i sve probleme koje on donosi.

8. Pravite spiskove, i još spiskova

Možda ovo zvuči suludo, ali to će vam promeniti život toliko da nećete moći da verujete da ste ranije živeli bez spiskova. Bićete bolje organizovani i fokusirani, manje ćete i zaboravljati. To će vam dati i više samopouzdanja i osloboditi vas stresa zbog velikog broja obaveza. Čak će vam raskid lakše pasti ako napravite spisak stvari zašto on dobar za vas!

9. Pronađite ventil za emocije

Prihvatanje emocija je važno, ali ne smete zaboraviti ni na otpuštanje emocija. Čak i onih dobrih! Pronađite ventil koji će vam pomoći da konstruktivno koristite svoje emocije. To može biti pisanje dnevnika, slušanje muzike, sađenje sveća, vežbanje joge, ples… šta god da vam prija.

10. Pratite svoje srce, ali nikad ne zaboravite glavu

Pitajte sebe dva puta da li vam je stvarno potreban još jedan par cipela. Pitajte sebe dva puta da li ste u vezi sa dečkom zato što vam se stvarno dopada ili samo iz straha od samoće. Život je kratak. Nemojte ga trošiti na greške koje ste lako mogli da sprečite, samo da ste zastali, razmislili i otvoreno popričali sa sobom.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader