Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

AAA: Iskra Brajović

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Devojka koja veruje u ljubav kao iz Diznijevih crtaća…

Glumica i ponosna vlasnica pet mačaka, borac za usvajanje životinja sa ulice, nesuđena balerina i budući joga instruktor, u slobodno vreme piše pesme i obećava porodici da se neće ulenjiti, već će to objaviti jednom prilikom. A sebi je dala obećanje da će izučiti, malo bolje, grafički dizajn, jer crta od kada se rodila. Trenutno čeka prikazivanje serije Urgentni centar gde je kao sestra Brankica uživala uz kolege i reditelja Dejana Zečevića. Trenutno sprema dve predstave: I konje ubijaju, zar ne, u Madlenijanumu, kao i Opasnu igru Branislava Nušica u Slaviji. Antialkoholičarka, kafomanka, štreberka...

Kako trenutno sebe vidite u svetu glume?

Nisam tipična glumica, to jest nisam ništa od onog što se od glumice očekuje. Nisam ekstrovertna, nikad ne zapevam u kafani, ne umem da budem bučni animator cele družine i ponekad sam stidljiva. Na sreću, ima reditelja kojima takva odgovaram, tako da mi sve češće zapadaju uloge srodne mom karakteru i senzibilitetu.

Šta je potrebno da neko postane dobra glumica?

To najbolje znaju dobre glumice, pitajte njih. Šalim se, važno je da se glumac nadograđuje ceo život, a ne da u jednom trenutku pomisli da je dostigao svoj maksimum i stane sa radom na sebi. Rad na sebi, to je najvažnije.

Zašto ste vi krenuli tim putem?

Zbog one tamne strane medalje. Onog što posao glumca nosi, a o kom se manje zna. To su sati provedeni na probama, učenje teksta do kasno u noć, pronalaženje ključa za igranje određenog lika. I, naravno, zbog tog divnog mirisa koji scena nosi, drvo plus dekor plus malo prašine… sve to nekome ne znači ništa, a mene je omamilo još kad sam bila dete.

Gde biste na kraju voleli  da stignete?

Ne volim da razmišljam o krajevima, naročito ne o sopstvenom. Nadam se samo da ću svoj profesionalni put graditi pametno, da ću biti zadovoljna u svakom trenutku i da ću biti neka super bakica koja i u devetoj deceniji igra u predstavama, sa formom i „malim sivim ćelijama“ kao devojčica.

Bili ste u vezi koja je nedavno došla do svog kraja. Kako se sada osećate?

„Na kraju svih krajeva uvek je jedan novi početak,
krajevi se potroše
počeci uvek traju
početak - eto šta je na kraju.“

Vaš savet kao zapamtiti samo lepe stvari posle raskida?

Tada je sve mnogo lakše. Zašto bespotrebno opterećivati sebe ružnim mislima i zlopamćenjem. Što kaže Gabi Novak: „Pamtim samo sretne dane“. To je i moj recept za lepši život.

A kako da taj momenat ne bude patnja, već olakšanje?

Evo, dok razgovaramo, pored mene stoji voda sa citatom Paula Koelja koji ću parafrazirati: Svako ko odlazi zapravo upražnjava mesto za nekog ko tek dolazi.

Kako danas pronaći pravog muškarca za ceo život?

Teško. Svi su nekako postali mnogo površni, devojke su pogrešile jer su postale lako dostupne. I sve su kao preslikane, pa je momcima svejedno, gledaju samo ljušturu. Nisam iz tog filma. Ali sigurna sam da negde postoji neko ko ne gleda na život tako. 

Šta jake veze imaju zajedničko?

Ljubav, veru, istrajnost, spremnost na kompromise, toleranciju...

Da li ste o ljubavi učili još tokom odrastanja, u porodici?

Naravno. Dete sam razvedenih roditelja, ali sam imala divne primere skladnih brakova oko sebe, jedan od njih su moji tetka i teča. Oni su mi u detinjstvu bili pravi primer kako i suprotnosti u karakteru mogu skladno da funkcionišu ako ima ljubavi i poštovanja.

Kako vi prepoznajete pravu ljubav?

Romantična sam, verujem u ljubav kao iz Diznijevih crtaća, tako da pretpostavljam da ću, kad je nađem, biti potpuno preplavljena nekom divnom radosti.

Da li je seks osnovni element veze?

Nije. Osnovni element veze je poštovanje.

Kada, po vama, treba stupiti u brak?

Kada shvatite da bez te osobe ne možete da živite.

Da li je vama to nekada prolazilo kroz glavu?

Jeste, naravno, naročito kad se neki meni bliski ljudi venčavaju. Ne bežim ja od toga,  sigurno će i za to doći pravi trenutak.

Koliko ste upravo sada srećni i zašto?

Srećnom me čine male stvari, tako da sam uvek srećna. Trenutno me čine srećnom predstave na kojima radim, divni saradnici, a s druge strane, srećna sam kad god slobodno vreme provodim sa mamom, drugaricama, i naravno mojim mačkama.

Kako postati AAA (Aktivna, Aktuelna, Atraktivna) devojka?

Budite autentični, ne hajte za masovne pomame i trendove. Svakog tog čuda tri dana dosta, a ono prirodno i originalno uvek opstaje.

Lična karta:

Datum i mesto rođenja: 17. 11. 1987. u Beogradu
Horoskopski znak: Škorpija
Emotivni status: Emotivna, definitivno

Tekst: Emil Volak

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader