Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

8 laži koje izgovaramo skoro svakog dana

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

Jesu sitne, ali ipak mogu imati negativan utica na vaš život...

Ne mogu

A zašto? Šta vas sprečava? Vi sami sebe. Niko drugi. Istina je možda da ne želite?

Ne zaslužujem to

Ko to kaže? Ne dozvolite nikome toliko moći da vam usadi glas u glavi, koji će vam govoriti da nešto ne zaslužujete. Svako jutro stanite ispred ogledala i podsetite se koliko ste naporno radili za dobre stvari. Da, zaslužujete ih.

Ne mogu to sebi da priuštim

Možete sebi da priuštite sve što ste odlučile da priuštite. Ali, to će značiti da ćete se žrtvovati u nekim drugim područjima. Zamenite ovu frazu onom "Imam druge prioritete". To ne znači da nešto ne možete sebi da priuštite, već da štedite za nešto drugo.

Nemam dovoljno...

...novca, prijatelja, odeće. Ključ nije u tome da želite stvari koje nemate, već da se zaljubite u stvari koje već imate.

Nemam dovoljno vremena

Imate jednako vremena, kao i svi drugi ljudi. Pa kako neki od stignu sve što žele? Oni planiraju unapred i ne gube previše vremena na tuđe živote, ako razumete na šta mislimo.

Dosadno mi je

Jeste, ako sedite na kauču i ništa ne preduzimate. Nije, ako pronađete neki hobi ili dva. Čak i kad nemate motivacije, naterajte se na pokret. Videćete kako će dosada brzo da ispari.

Ja mogu bolje

Ako to možete da mislite i izgovorite, možete i da uradite.

Teško detinjstvo

Ne kažemo da je lako nositi se sa prošlošću. Ali, baš zato što je bila teška, trebala bi da bude podsticaj da se takve stvari više nikada ne ponove, a ne izgovor za ne preduzimanje novih koraka.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader