Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Muškarci koji imaju loš odnos sa majkom, imaju problema sa erekcijom?

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

Ako ste ikada imali problem sa takvim stvarima u spavaćoj sobi, njegova mama bi mogla da bude jedan od krivaca.

Muškarci koji nisu imali najbolji odnos sa majkom tokom njihovog detinjstva, imaju i veću verovatnoću da pate od problema sa erekcijom, otkrilo je nedavno istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine.

Još jedno u nizu istraživanja, sprovedeno je na Karlovom univerzitetu u Pragu na uzorku od 960 dobrovoljaca. Oni su bili zamoljeni da otkriju doba kada su se prvi put zaljubili i kakav je bio njihov odnos sa majkom tokom odrastanja. Muškarci su bili ispitani i o različitim problemima sa svojim "ponosom", kao što je na primer, prerana ejakulacija i tipično trajanje njihovog seksualnog odnosa. Istraživače je zanimalo koji psihološki faktori mogu da utiču na probleme sa erekcijom.

Rezultati su pokazali sledeće: loš odnos sa mamom i prvo pravo zaljubljivanje tek u starijoj dobi, bili su povezani i sa učestalijim seksualnim disfunkcijama. Šta više, muškarci koji su otkrili da se nikada nisu zaljubili, imali su još veće šanse za isti scenario i za njih je bilo verovatnije da im seksualni odnos traje u proseku jedan minut.

Naravno da ovo istraživanje ne dokazuje nikakvu uzročnost, međutim rezultati su bili i više nego zanimljivi.

Šta kažete na rezultate?

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader