Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Devojke su pod većim pritiskom društva kada je brak u pitanju!

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

Previše mlada ili previše stara, predrasude uvek postoje!

Američki magazin The Atlantic uradio je analizu o pravom vremenu za brak u kojoj se navodi da se u današnje vreme sve više pomera starosna granica osoba koje ulaze u bračnu zajednicu. Ipak, navodi se da će uvek biti onih pametnjakovića koje će tvrditi da se ili premladi ili prestari za svadbu, a takva vrsta kritike mnogo češće sleduje devojkama.

Napominje se da je pritisak za ulazak u brak veći za žene, nego na muškarce. U analizi se navodi da se većina devojaka od 24 godine smatra mladima za brak i da je društveno prihvaćeni stav da bi trebalo da se posvete karijeri. Ipak, već kada napuni 28 ili 29 godina, ljudi iz okruženja počinju da im govore da više ne teba gubiti vreme, kao i da su u najboljim godinama za rađanje djece.

Pomenuta analiza je pokazala da su i muškarci donekle izloženi pritisku porodice u vezi s vremenom ženidbe dok, ipak, ne moraju previše da se brinu o godinama i potomstvu.

PROČITAJTE:Brak prema horoskopu - Koji znakovi su idealni partneri?

Zaključuje se da u današnje doba nema jasnih pravila, jer se osobe venčavaju kada osete potrebu i pronađu pravu osobu. Što je jedino prihvatljivo! Zato, ne obraćajte previše pažnje na to šta vam okolina priča i sledite svoje potrebe i želje.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader