Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Kako da postanete srećnije za samo 1 minut?

Autor kmilosev
Autor kmilosev

Uz ovu moćnu, napravi promenu u svom životu- ODMAH!

Kada osećate stres, nervozu i nezadovoljstvo, postavite sebi ovo jednostavno pitanje: da li znam šta nije u redu u mom životu? Odgovor na ovo pitanje je izuzetno važno, a vaša sreća zavisi od toga.

VIŠE: 9 stvari koje vam nisu potrebne za sreću

Toliko vremena u svom životu provodimo u traženju greške, zbog čega često kritikujemo sami sebe, žalimo se ili sudimo. I dokle nas to dovede? Samo u gore stanje, kada se javljaju sve veći problemi.

Zato je važno da ovladate tehnikom koja će vas za samo jedan minut učiniti srećnom osobom! Evo kako se to radi…

"Upravo sada sedim u kafiću. Vruće je, a vrata su širom otvorena i gledaju na ulicu. Napolju se nalazi čovek sa bušilicom, koja proizvodi tako glasan zvuk zbog koga počinje glava da me boli. A sada muzika u kafiću postaje previše glasna, kao i ljudi koji razgovaraju međusobno. Ne mogu da mislim. Ne volim buku, a sada je ima svuda oko mene. Moraću da odem, ali je problem zato što sam upravo došla i sela. Napeta sam i stiskam vilicu, osećam bes."

VIŠE: 6 stvari kojih se morate osloboditi da biste bili srećni

Evo kako da reagujete u ovoj situaciji. Probajte da se odvučete svoju pažnju daleko od buke i umesto nje, fokusirajte se na pravljenje spiska zahvalnosti.

Zahvalna sam….

zato što sam u mogućnosti da se nalazim u sunčanom, prijatnom kafiću
na drugim ljudima u ovom kafiću koji su ono što jesu i bez kojih ja ne bih bila svoja
zato što mogu sebi da priuštim da kupim ovu šolju kafe
zato što imam prijatelje i porodicu koji su prepuni ljubavi i razumevanja za mene
zato što imam posao koji je beskrajno zanimljiv i koji me ispunjava
zato što mi je čovek koji se nalazi napolju sa bušilicom dao neočekivanu priliku da budem zahvalna

Kako se osećam sada? Moja vilica je mnogo opuštenija. Osećam mir, povezanost i sreću. 

Naravno, stvari mogu biti mnogo teže i možete se naći u mnogo neprijatnijoj situaciji od moje. Život je prepun bolnih iskustava koja nas mogu odvesti na tamna i zastrašujuća mesta. Šta god da je, borite se sa tim i uvek se setite ove tehnike skretanja pažnje. Važno je da se uvek setite stvari koje su dobre u vašem životu, bile one male ili velike. 

VIŠE: Godišnji horoskop: Kako da 2015. bude srećna godina za vas

Zapamtite- ne treba vam ništa drugo sem spremnosti. U glavi ili na papiru napravite spisak stvari na kojima ste zahvalni u ovom trenutku. Probajte da uvedete ovo u rutinu: svakog jutra odvojite bar jedan minut za spisak zahvalnosti! 

Istraživanja su pokazala da ako se redovno koristi tehnika zahvalnosti, sreća može da se poveća za čak 25 odsto. Osetićete velike promene u svom životu. Zadovoljstvo, energija i optimizam će biti na mnogo višem nivou.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader