Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Da li biste se zabavljali sa mnogo mlađim ili mnogo starijim muškarcem?

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Dve žene će nam iskreno ispričati svoje priče o zabavljanju izvan uobičajenih okvira…

"Bila sam u prepunom kafiću, jedne vrele julske večeri, kada sam uspela da sakupim dovoljno hrabrosti u tečnom stanju i priđem svojoj budućoj ljubavi života. On: visok, mišićav, izrazito crne kose, sivih očiju i dubokim hrapavim glasom. Bila sam hipnotisana. Ali kada sam mu predložila da ponovo odemo negde zajedno na pivo, ljubazno i bez oklevanja rekao mi je „Ne“. 

Ognjen mi je kasnije priznao da sam mu bila lepa i zanimljiva, ali postojala je jedna činjenica koja mi nije išla u prilog: imala sam 21, a on 45 godina. I za razliku od većine muškaraca koji bi se osetili polaskano zbog interesovanja mlađe žene, on je smatrao da bi bilo smešno da izađe sa devojkom koja bi po godinama mogla da mu bude ćerka. 

Pet godina kasnije, ludo sam zaljubljena u tog čoveka! Nikada pre nisam bila u vezi sa starijim muškarcem, niti sam ikada zamišljala da bi to moglo da se desi (iako mi je i sada Bred Pit privlačniji od Čejsa Kraforda, tako da je moguće da je oduvek postojalo nešto). Ali Ognjen je mlad u srcu, a ja imam ponešto od konzervativnih stavova, tako da smo se našli na sredini (danas ja imam 26, a on 50). On je zaluđen za krosfit trening, a ja u slobodno vreme čitam knjige. 

Uprkos Ognjenovom inicijalnom odbijanju, otkrili smo da imamo mnogo toga zajedničkog. Oboje smo motivisani i orijentisani na svoje ciljeve. (On je nekadašnji sportista, a danas je preduzetnik. Ja sam završila fakultet, želim uspešnu karijeru, ali i porodicu sa njim. Oboje volimo ljude i druženje i opsednuti smo svojim psima.) 

Uprkos našoj ljubavi, ljudi su nas opisivali svim mogućim pogrdnim definicijama: „Ona je sigurno sponzoruša i ima problematičan odnos sa ocem.“ „On mora da je perverznjak ili nezrela osoba, čim može da bude sa njom.“ Nekoliko puta doživela sam neprijatnost i na javnim mestima, pijane budale u klubovima su šaputale „Vidi ovu što je povela tatu“. Čak su i članovi naših porodica potrošili sate preklinjući nas da se odreknemo jedno drugog. Moje roditelje plaši svaka pomisao da on može biti otac moje dece. Njegova ćerka, koju je dobio vrlo mlad (samo šest godina je mlađa od mene), oseća snažnu lojalnost prema svojoj majci (njegovoj bivšoj ženi), pa me je teško prihvatila. U nekim trenucima svi imamo razlog da se osećamo neprijatno zbog naše veze. 

PROČITAJTE I...Moj život nije časovnik: Evo zašto još uvek ne želim da se udam!

Izvor: Cosmopolitan

Potičem iz obične, prosečne porodice iz predgrađa. Imam fenomenalnog oca, ali je pitanje da li će ikada podržati moju vezu, iako Ognjen nikada pre mene nije izlazio sa mlađim ženama - bio je u braku sa ženom svojih godina i razveo se nekoliko godina pre nego što su nam se putevi ukrstili. I srećna sam što mogu da kažem da se u vezi sa starijim čovekom osećam kao da sam osvojila džek pot i kada su intimni trenuci u pitanju. Moj dečko je seksi i iza njega su godine tokom kojih je usavršio svoje veštine. Ne, ne treba mu vijagra da bi bio sa mnom. Da, on voli da se posveti mom zadovoljstvu. Srećna sam žena! 

Ipak, oboje smo dovoljno pametni da znamo da to što smo ludo zaljubljeni jedno u drugo možda i nije dovoljno. Njemu i dalje nije svejedno zbog mojih godina i misli da ću se jednog dana probuditi i zapitati se šta radim sa starim čovekom. Morali smo da razgovaramo o neizbežnosti mog dostizanja najboljih godina (šta god to značilo), u vreme kada njegove najbolje godine budu iza njega. Rastužuje me pomisao da ću ga verovatno nadživeti, ali me ipak neizmerno teši saznanje da sam dobila šansu da provedem vreme u ljubavi sa njim. On još ima nedoumice u vezi s potomstvom. Nije siguran da li bi mogao da krene sve iz početka. Meni je nezamislivo da ne stvorimo novi život iz naše ljubavi, ali plašim se da će moja deca biti zbunjena jer neće dobiti priliku da pored sebe imaju svog tatu onoliko koliko se inače podrazumeva. A onda se setim da je najvažnije da se deca rode u porodici koja je puna ljubavi, a to je nešto što našem domu nikada nije nedostajalo, a tako je bilo od samog početka našeg zajedničkog života, tek nekoliko nedelja posle našeg prvog izlaska. 

Srca su nam bila slomljena zbog komplikovanih okolnosti koje okružuju našu ljubav, ali zalečena su, lakoćom i radošću naše ljubavi. Bilo je nekoliko situacija kada smo pokušavali da ostavimo jedno drugo - ali nikada nismo uspevali da ostanemo dugo razdvojeni. Ne znamo šta nosi budućnost, ali sigurni smo da je zajednički život naš oblik savršenstva. Oboje verujemo u brak i želimo da nam se desi u pravom trenutku. Danas smo na mestu gde treba da budemo, jedno pored drugog. Tu i ostajemo." - Marija

Na sledećoj strani pročitajte ispovest žene koja je počela vezu sa dosta mlađim muškarcem.

Izvor: Cosmopolitan

Dobila sam priliku da krenem ispočetka sa mlađim muškarcem

"Kada se moj brak raspao u seriji kaskadnih otkrića o mom mužu i njegovim aferama, kao i o mnogim ženama koje su bile umešane u to, odlučila sam da pobegnem na mesto na kome ću moći da se oporavim i pronađem novi smisao života. Ali moje odabrano utočište nije baš bila crkva u kojoj sam mogla samo da se molim i verujem u čuda. Umesto toga, odabrala sam da se preselim u Ameriku, u koju sam stigla na najkrvaviji dan u njenoj modernoj istoriji. Bio je to onaj čuveni 11. septembar, dan kada je ceo svet bio u čudu.

Možda će moja potraga za spokojem u blizini tog stravičnog mesta nekome delovati ludo, ali meni je preseljenje u Njujork spaslo život. Uspela sam da oživim hrabru ženu, avanturistkinju, kakva sam bila osamnaest godina ranije, pre nego što sam podlegla pritiscima i zahtevima života kakav bi trebalo da vode odrasli, zreli ljudi. 

Svog bivšeg muža upoznala sam tokom potrage za poslom. Prvi put smo se poljubili na Kališu, onde između jelkica, iz pravca Kneza. Trava prekrivena snegom, prava bajka. Posle venčanja, živeli smo neko vreme u Beogradu, na Vračaru, a posle smo kupili divnu kuću na Voždovcu. Prošli smo period stabilizacije naših karijera, posle čega smo poželeli da se upustimo u nove avanture, čak i ozbiljno razmišljali o selidbi u inostranstvo. 

Dvadeset godina i dvoje dece kasnije, bili smo i dalje u Beogradu, čvrsto ukorenjeni, kao da su nam stopala zacementirana. Da me ne shvatite pogrešno, bila sam srećna… sve dok se moj brak nije raspao. 

Adrenalinska groznica usled života zbog finansijske nestabilnosti u Srbiji pomogla mi je pri odluci da se preselim u Ameriku. Emotivni bol je naravno bio prvi razlog, ali suočavanje sa izazovima svakodnevnog života u poziciji singl žene sa detetom koje je tek ušlo u pubertet osnaživalo me je u tome. Nisam planirala upuštanje u ozbiljnu vezu u skorije vreme, naročito ne u nepoznatom Njujorku, gde sam znala samo svoju sestru od tetke. Kao da je bilo šta u mom životu išlo po planu…

Jedne večeri, posle nekih sedam-osam meseci mog boravka u Njujorku, kontaktirala me je na Fejsu moja dobra drugarica iz gimnazije. Rekla mi je da joj brat dolazi u Njujork i zamolila da mu pomognem dok se ne adaptira. Znam koliko je teško kada si sam u dalekoj zemlji, nije mi bilo teško da pristanem. Vlada je došao vrlo brzo, a ja sam mu ispričala sve što sam znala. Bio je baš kulturna osoba, sa neverovatnim manirima, naročito za osobu njegovih godina. Imao je 25. Da, 14 manje od mene. Zbližili smo se spontano. Postali smo najbolji drugari vremenom. Mada, nije to bilo samo klasično drugarstvo, a to se videlo u par obostranih flertova posle nekoliko čaša belog vina, kada bismo se uveče našli u lokalnom baru.  

Jednom, dogovorili smo da se sastanemo na piću posle posla. Zbog razlike u godinama ozbiljna romansa je u startu bila precrtana u mojoj glavi. Zamislite onda moje iznenađenje kada sam, uz piće, usput spomenula kako mi je super što se slaže sa mojom ćerkom, kao da smo porodica. I istog trena osetila da me obuzima želja da povučem svoje reči.

Shvatila sam da sam, bar na podsvesnom nivou, zainteresovana za ovog muškarca. Na sreću, ispostavilo se da se i on oseća slično. Kako je došlo do prvog poljupca, ko je prvi krenuo… ne sećam se. Posle nekoliko dana, poslao mi je poruku da mu nedostajem. Videli samo se sledeće nedelje. I ispričala sam mu do najsitnijih detalja priču o mom propalom braku. I još jednom poželela da šutnem samu sebe. Ali ovog puta, situacija se razvijala drugačije. Otišli smo u njegov stan, ušunjali se kao da pripada nekim drugim, nepoznatim ljudima, a onda uživali jedno u drugom, kao nikada do tada…

Bilo je to divno iskustvo. Prošlo je više od godinu dana od kada sam poslednji put vodila ljubav.

Bila je to, kako bi rekli Francuzi, coup de foudre (ljubav na prvi pogled). Nekoliko dana posle našeg poljupca saopštio mi je da smatra da smo u vezi, a nedelju dana kasnije rekao da me voli. Uprkos razlici u godinama i neslaganjima u pogledu svega, počev od filmova pa do idealnih mesta za odmor, osećala sam isto. Među nama je postojalo nešto što je prevazilazilo logiku. 

Veza sa njim delovala mi je kao prilika da ponovo proživim još jedan, novi život, u stilu Povratka u budućnost. Proživljavajući taj njegov period života, sa njim, daje mi osećaj kao i da ja ponovo proživljavam svoj. Samo što sam, ovoga puta, bolja verzija sebe. 

Naučila sam da je nemoguće biti zatvoren sa osobom koja je spremna da se potpuno ogoli pred tobom, tako da je, čvrstu, emotivno nesavladivu ženu, kakva sam nekada bila, zamenila mnogo nežnija osoba. Nikada se nisam osećala tako ranjivo i, premda me to plaši, emocije osećam snažnije nego ikada pre. 

Ova snaga se prenosi i na naš seksualni život, koji je baš onakav kakav biste i zamišljali sa mišićavim, seksi čovekom u dvadesetim (kada sam drugarici spomenula koliko je on pažljiv, ona mi je odgovorila da je bila totalno ometena njegovim izgledom, da nije stigla to ni da primeti). I prisetila sam se svoje seksualne oslobođenosti u tim godinama. Ali, on mi je otkrio i nešto novo. Ovo je prvi put da imam vezu koja je istovremeno telesna i duboko emotivna.

Kada se izmaknem i pogledam nas objektivno, sada on ima 28, a ja 42, pomislim da verovatno mnogima izgledam smešno. I shvatim da sam i sama pod uticajem istog onog seksizma koji je bespotreban. Iako povremeno brinem da će on u jednom trenutku odabrati neku ženu na čije je telo gravitacija uticala u manjem obimu, on me razuveri tako što mi više puta na dan ponovi koliko sam lepa. Čak i kada znam da nisam u svom najboljem izdanju. I kada ga devojke njegovih godina startuju, paradoksalno, to me umiruje, jer mi sve odmah ispriča i na kraju doda nešto poput toga da od svih devojaka koje je upoznao, nikada nije sreo nijednu koja je slična meni. Verujem da je iskren. Interesantna sam mu upravo zbog svog iskustva i specifičnog pogleda na svet. 

Svesna sam da će on jednog dana možda poželeti da ima decu i da će mu se život sa detetom koje nije njegovo možda u jednom momentu učiniti kao preveliki zalogaj. Ali tokom godinu dana, koliko smo realno zajedno, njegova uveravanja su utišala moje nervoze. U trenucima kada smo zagledani jedno drugom u oči sve ređe se pitam da li on u meni vidi stariju gospođu. 

Nedavno sam izašla na večeru sa njegovom sestrom koja je došla da ga vidi. Ona nas podržava, rekla mi je da joj on nikada nije izgledao srećniji. 

Mislim da je devojka koja nije marila za pravila, kakva sam bila u dvadesetim, možda bila u pravu. Rizik je relativan i nešto sasvim lično, a ponekad su upravo društveno zadati izbori najrizičniji". Ana

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader