Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Kako da osmislite svoj originalni zid u stanu

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Da li izabrati šaljive slike, kul fotke ili pozitivne poruke. Ne morate da se mučite, mi imamo rešenje.

Dajte svom zidu lični, umetnički pečat. Iskoristite svoje ideje i pretvorite običan zid u svoj kreativni izlog. Iako će vam biti potrebno malo više vremena nego da kupite par gotovih slika u prodavnici, na kraju ćete biti prezadovoljni učinkom i vaš prostor će odisati kreativnošću. Pronađite slike i prizore koji odražavaju vaše emocije i karakter na internetu i odštampajte ih. Na papiru u boji ispišite motivacione poruke. Izradite svoje omiljene fotke, kombinujte crno-bele i u boji.

Možete birati i jeftinije ramove, a nama se dopadaju kombinacije raznih veličina i oblika koje se, iako različite, veoma dobro uklapaju zajedno. Za uzbudljiviju varijantu mešajte i boje i oblike i stilove ramova, a ako želite nešto malo klasičnije, uklopite ramove različitih veličina, ali u istoj boji i stilu.

1. Poigrajte se ramovima i pozadinama. Poređajte više opcija na podu. Isprobajte više kombinacija dok ne nađete onu koja vam najviše odgovara.

2. Uokvirite olovkom oblik rama na papiru i opsecite skalpelom.

3. Zalepite isečene papire na zid, ali razmislite prethodno o visini na kojoj ćete izložiti slike. Ovo će vam pomoći da shvatite kako će izložba ispuniti vaš prostor.

4. Prethodno zalepljeni papiri će olakšati i ukucavanje eksera. Kada sve eksere postavite na svoje mesto, skinite papire sa zida.

5. Okačite slike i počnite odmah da uživate u svom radu.

Izvor: Cosmopolitan

A kako ih okačiti bez eksera i čekića?

Evo nekih rešenja:

# Dvostruke lepljive trake kojima možete oblepiti zadnju stranu celog rama, ali to samo za manje formate.

# Naslonjeni ramovi uza zid ili prozor takođe mogu imati posebnog šarma, a nema ni brige oko bušenja zidova.

# Žica okačena na dve kukice u uglovima zidova na koju kačite ramove originalan je način dekorisanja, a kukice ćete lako montirati i one će ostati sasvim neprimetne.

# Koristite špenadlice u boji da direktno prikačite printove bez rama. Te rupe u zidu gotovo su neprimetne, a špenadlice će vašim printovima pružiti novi šarm.

# Pronađite interesantne šarene ili jednobojne lepljive trake i lepite printove po sopstvenom nahođenju. Takva sloboda u kačenju može mu dati dodatnu dozu kreativnosti.

# Ako ste neodlučni i lako menjate mišljenje, nemojte bušiti rupe u zidu jer već ste svesni da će vam taj print brzo dosaditi. Uzmite tablu od plute za kačenje poruka i iskoristite je za svoju privremenu izložbu koju lako možete promeniti ili osvežiti novim detaljima.

Cosmopolitan.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader