Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

4 novogodišnje odluke uz koje će vam život postati mnogo mnogo lepši

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Još jedna godina bliži se kraju… Da li ste spremni da okrenete potpuno novi list?

Kako nam se bliži januar tako sve više razmišljamo kako možemo da poboljšamo život, šta treba da promenimo kako bi mogli da kažemo da je konačno došla naša godina. Znamo da se želje razlikuju, ali ono što sigurno možemo da tvrdimo da ukoliko donesete sledeće praznične odluke, sigurno ćete biti zadovoljniji i srećniji.

1. Radite na usvajanju zdravih navika

Zdrave navike ne usvajaju se preko noći. Prema nekim izvorima, potreban je barem 21 dan da nam neka radnja postane deo svakodnevne rutine. U tom procesu najbitnije je da se držite unapred zadanih odluka. Na primer, odlazak na spavanje uvek u isto vreme ili reći ''Ne'' nezdravom obroku. Korisne savete o tome šta vam sve u tom procesu može pomoći i kako usvojiti zdrave navike otkrila je Marija s bloga Ormar i ja.

2. Fokusirajte se na jutarnje rituale

Po jutru se zaista dan poznaje, zato pre nego što krenete u jurnjavu i suočavanje sa svakodnevnim obvezama, odvojite malo vremena samo za sebe. Ljupka s bloga Guerrilla Girl jutro započinje uz pet koraka koje je jednostavno izvesti, a bitna su za uspešan dan. Prvi je korak rano ustajanje. Iako se većini to neće svideti, Ljupki je to jedan od ključnih koraka.

3. Vodite se načelima digitalnog detoksa

Kako biste se pre svega spojili sa sobom, ali i drugim ljudima, potrebno je, makar ponekad, distancirati se od tehnologije. Upravo je stoga Rita s portala Magme sprovela digitalni detoks. Odabrala je pet aktivnosti koje će zameniti vreme inače provedeno na internetu. Ona koja se nama najviše svidela jeste čitanje knjige.

4. Nađite vremena za sebe i u užurbanom rasporedu

Deset minuta meditacije ili najobičnija šetnja prirodom uveliko vam mogu pomoći u ostvarivanju balansa u svakodnevnom životu. Trikovi su to Lidije s bloga My Little Zagreb koja upravo takvim jednostavnim aktivnostima pronalazi vreme za sebe.

Izvor: Zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader