Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Samo bez panike: 3 stvari koje treba da uradite ako propustite let

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Ako se nađete u situaciji u kojoj ste u stranoj državi a naredni let je tek dan posle, evo šta treba da uradite...

Aerodromi su puni ljudi koji su zakasnili na let i panično traže rešenje da ne bi ostali u stranoj zemlji. Neki zakasne radi saobraćaja, neki prespavaju a neki jednostavno potroše mnogo vremena tražeći mesto gde se predaju karte, te avion odleti bez njih.

Svi koji se nalaze u toj situaciji se u prvi momenat osećaju šokirano, a zatim bespomoćno. U nastavku pročitajte nekoliko saveta o tome šta treba uraditi kada izgubite let.

# Ne paničite

Da, ovo je osnovno i najsloženije pravilo. Jako je teško ostati miran kada svojom ili tuđom krivicom propustimo let. Ali vikanje i stresiranje oko aviona koji je već otišao ga neće vratiti. Ono što zaista treba da uradite je da se fokusirate na to kako najbolje možete rešiti problem u kojem ste se našli. Zbog toga, smirite se i pokušajte da razmislite hladne glave pa će sve vaše moždane ćelije sarađivati s vama i brže ćete doći do rešenja.

# Pitajte radnike na aerodromu šta možete da uradite

Ukoliko propustite let u 12 časova, idite do info-pulta i raspitajte se kada je naredni let za istu destinaciju. Veoma su česte situacije gde se karta može zameniti za drugu ili gde jednostavno možete rezervisati prvi sledeći let i stići na željenu destinaciju na vreme. Međutim, u nižerazrednim avio-kompanijama se često dešava da vam se radnik nasmeje u lice kada mu zatražite zamenu karte. Nemojte da vas ovo dodatno uznemiri.

# Iskoristite vreme koje ste dobili jer ste izgubili let

Kada se nađete u situaciji u kojoj ste u stranoj državi a naredni let je tek dan posle ili za više od deset sati, pokušajte maksimalno da iskoristite vreme koje imate. Ukoliko vaš let ne kreće do sutradan ujutro, pozovite taksi i rezervišite hotel i obiđite grad i pokušajte da izvučete najbolje iz situacije u kojoj ste se našli. Mnogo je bolje vreme provesti istražujući, nego žaleći za nečim što ne možete vratiti.

Izvor: wall.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader