Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Zašto smo toliko opsednuti kraljevskom porodicom?

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Morali smo detaljno da istražimo fenomen opterećenosti kraljevskim članovima i zašto su nam toliko interesantni.

Da li ima neko ko je nije obavešten o tome da Megan Markl i princ Hari očekuju svoje prvo dete? A da li znate kako se zovu sva deca Kejt Midlton? Verovatno biste uspešno položili test o znanju kraljevske porodice i ako vas je ovo na sekundu zabrinulo, jer se u detalje sećate kako je izgledala venčanica Megan Markl, ali ne i koji je glavni grad Novog Zelanda, čestitamo, i vi pripadate našem klubu #royalobsessed

Hajde da budemo iskreni, koliko god da smo odmalena želele da sretnemo zgodnog princa, obučemo balsku haljinu i da nas svi oslovljavaju sa „vaše visočanstvo“, ne možemo da se setimo šta su princeze iz bajki radile osim što su bile lepe, vaspitane. Ne kažemo da se do dana današnjeg ništa nije promenilo, ali recimo da niko od devojke plemenitog porekla ne očekuje da bude naučnica. Izuzetak je naravno čuvena lejdi Di, koja nas je kupila svojom ležernošću i hrabrošću da se suprotstavi dosadnim pravilima i pokuša da pokaže da su ljudi „plave krvi“ u stvari samo ljudi.

Author: XPOSUREPHOTOS.COM Copyright: XPOSUREPHOTOS.COM Software:Adobe Photoshop CS5 Macintosh Created: 2013:08:01 16:28:30
Izvor: Cosmopolitan

Međutim, da je hrabra Dijana ostavila po strani svoj  temperament i bila samo još jedna obična princeza, možda bi joj sudbina namenila drugačiji tok. Kraljevska porodica zapravo i ne očekuje novu Dajanu ili nekoga ko će se isticati zbog svojih sjajnih ideja i vrlina. Idealna situacija je da princeza bude samo princeza. Rekli bismo da se Megan Markl i Kejt Midlton za sada odlično snalaze i uklapaju u savršenu sliku modernih princeza.

Elegantne, blistavog osmeha i prefinjene i obrazovane! Iiii? I za sada, to je sve što imamo da kažemo! Iako nije loše da ispratimo putanju vojvotkinja i njihovih diplomatskih turneja, još ne nalazimo dovoljno dobar razlog zašto vesti o njima spadaju u domen najčitanijih.

Izvor: Cosmopolitan

Nije da savršene toalete i komplete ne viđamo na crvenom tepihu ili u medijima. Baš naprotiv! Ali, razlika u tome je što na primer Skarlet Johanson može da nas oduševi u haljini od milion dolara, a potom da je paparaci snime s messy punđom na glavi, velikim naočarima koji bezuspešno prekrivaju tragove burne noći i kažemo sebi: „Hej, Skarlet, devojko, ti jesi jedna od nas i hvala ti na tome“. U slučajnu vojvotkinja, situacija je totalno drugačija. One nemaju #messyhairddontcare trenutke, nećemo ih videti sa telefonom u ruci (nismo sigurni ni da ga imaju), kafom iz Starbaksa ili izrazom lica „Zar je opet došao ponedeljak“.

Zapravo, deluju nam kao neka mitska bića sa uvek sređenom frizurom, garderobom iz magazina, ogromnim osmesima. Da li se u tome krije čar zašto ih toliko pomno pratimo? Potajno želimo da manje razmišljamo, da drugi brinu o našoj lepoti i da nam jedini posao bude da izgledamo kraljevski, ili su možda Dizni bajke trajno ostavile trajan trag u našim životima?

Izvor: Cosmopolitan

Kultura Britanije i njihova duga tradicija nalažu najviše poštovanje za pripadnika kraljevske dinastije, pa se potpuno razume zbog čega je u Engleskoj kult kraljice nedodirljiv. Međutim, za ostatak sveta, čuvena kraljevska porodica takođe je neopipljiva, nestvarna, čistija, lepša, bolja od ostatka planete. Dozvolili smo da nas titule i mit o savršenstvu ponesu da ih stavimo na sasvim novi nivo i da ih posmatramo kao nešto ekstremno zanimljivo, iako zapravo ne mogu ni da budu posebni i drugačiji kad je neophodno ispratiti sva ta suluda pravila i ponašati se u skladu sa njima.

Megan Markl je donedavno bila osrednja holivudska glumica koja nije privlačila posebnu pažnju ni izgledom, ni glumom sve dok nije postala izabranica princa Harija. Sigurno sada ne bismo pogađali kako će se njeno buduće dete zvati ili razmišljali da li će naslediti majčin taman ten ili tatinu riđu kosu. U stvari, ne bi nam uopšte bila zanimljiva ta vest, ali kada je dobila titulu vojvotkinje, želimo da znamo svaki deo njenog kraljevskog života.

Svakako moramo da istaknemo da je u svetu punom Kardašijana i njihovih kopija pravo osveženje pratiti obrazovane i prefinjene moderne princeze poput Megan ili Kejt, koje iako možda neće učiniti da ovaj svet postane bolje mesto za život, bar će pokazati da se otmenost uvek ceni i uvek će biti ispred banalnosti.

Naučnici su objasnili potrebu za čitanjem i praćenjem vesti o kraljevskim pripadnicama kao potrebu da u moru šokantnih vesti pročitamo nešto blaženo i umirujuće. Koliko god informacija iz sveta „plave krvi“ nije zanimljiva, sigurno je da nas neće uznemiriti. Zato, sledeći put kada se zapitate i razmišljate da na Guglu potražite najnovije vesti iz kraljevskih krugova i pročitate nešto lagano i lepo, predlažemo da bar mali deo svog vremena izdvojite za malo drugačije princeze. One koje su svojim izumima, dostignućima i hrabrošću pokušale da promene sadašnji svet i pruže primer drugima. Malala Jusufzai, Megi Don, Holsi - samo su neke od inspirativnih mladih dama koje zaslužuju mnogo više naše pažnje i prostora na društvenim mrežama.

Tekst: Spomenka Marić

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader