Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Životna priča trenutno najzanimljivije advokatice na svetu: Zašto Amal Kluni nije verovala da će pronaći ljubav?

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Bila je potpuno posvećena poslu i nije se nadala da će joj se dogoditi holivudska ljubav kao iz bajke.

Džordž Kluni se malo zacrveneo od srama kada su Tina Fej i Ejmi Poler 2015. godine na dodeli Zlatnih globusa "ispalile" šalu koja se i danas pamti.

"Kluni se oženio se s Amal Alamudin ove godine. Amal je advokatica za ljudska prava koja je radila na slučaju Enron, bila je savetnica Kofiju Ananu i izabrana je za članicu tročlane komisije UN-a koja istražuje povrede ratnih prava u Pojasu Gaze. I zato će večeras njen suprug dobiti nagradu za životno postignuće", rekle su glumice i nasmejale sve prisutne.

Povezane vesti

Slavni holivudski glumacsamo je klimao glavom uz smešak koji je jasno dao do znanja kako je itekako svestan činjenice da je njegova supruga posebna i da zaslužuje ovakvo priznanje više od njega.

via GIPHY

Amal Kluni rođena je 3. februara 1978. godine u Libanu. Njen otac Ramzi je uspešan preduzetnik, a majka Baria poznata politička novinarka.

"Moja trudnoća s Amal bila je vrlo teška. U jednom trenutku rekli su mi da bi trebalo da pobacim dete. Rekla sam ne. Imala sam snove u kojima bih videla njeno lice i znala sam kako će izgledati. Na kraju je rođena baš takva kakvu sam je videla u svojim snovima", rekla je jednom prilikom njena majka.

Zbog građanskog rata porodica se preselila u engleski grad Džerard Kros u Bakingamširu. Amal je odmalena pokazivala veliki interes za školu i govori tri jezika - engleski, francuski i arapski. Bila je odlična učenica tokom osnovne škole nakon koje je upisala žensku srednju školu Doktor Čaloner koju je takođe završila s odličnim uspehom. To joj je pomoglo da upiše pravo na Sent Hjuz koledžu na Oksfordu.

Nakon diplome upisala se na Školu prava Univerziteta u Njujorku, a 2002. godine dobila je dozvolu za radu u SAD-u. Osam godina kasnije postala je deo britanske advokatske komore i dobila dozvolu za radu u Engleskoj i Velsu.

Izvor: Cosmopolitan

Tri godine radila je za advokatsku kompaniju Salivan i Kromvel u kojoj je bila deo tima za istragu i obranu kriminalnih dela. Amal je 2010. godine odlučila da se vrati u Veliku Britaniju.

Ubrzo je postala članica nekoliko različitih komisija UN-a i radila kao savetnica, a na listi njenih klijenata u međuvremenu su se našli Džulijan Asandž i Julija Timošenko. U međuvremenu je postala i gostujuća profesorka prava na Univerzitetu Kolumbija.

Povezane vesti

Prema sopstvenom priznanju, bila je potpuno posvećena poslu i nije verovala da će joj se dogoditi ljubav, a onda je krajem 2013. godine u njen život nenadano ušetao Kluni.

Kako je Džrodž Kluni osvojio i promenio Amal, pročitajte OVDE.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader