Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Crvena - ljubav, Ljubičasta - očaranost: Šta govori boja cveta koju vam je poklonio

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

I boja i odabrani cvet šalju vam određenu poruku. Saznajte šta želi da vam poruči!

Džentlmen ili udvarač, zaljubljen ili veran prijatelj, muškarac najčešće poklanja buket ruža kada želi da ostavi utisak na lepši pol. Osim opojnog mirisa i lepog izgleda, ruže šalju tajanstvenu poruku preko boje.

Možda su vam i poznate situacije kada umesto crvenih ruža dobijete bele. Sa druge strane, znate li šta znače boje buketa koji dobijete? Privrženost, ljubav, simpatija? Saznajte u nastavku...

Crvene: Ljubav i romansa

Jedan od najuniverzalnijih simbola, crvene ruže predstavljaju pravu ljubav. Zanimljivo je i to da su se pojavljivale, kroz istoriju, u različitim kulturama i civilizacijama kao politički i religijski simbol.

Žute: Prijateljstvo, radost, dobrobit

Tokom istorije, žuta boja se uvek povezivala sa suncem. Upravo su zbog toga ruže žute boje odlične za popravljanje raspoloženja. One šalju poruku zahvalnosti i platonske ljubavi, bez romantičnog podteksta drugih boja. Ova boja predstavlja osećanje radosti i zadovoljstva.

Povezane vesti

Ljubičaste: Zanos, veličanstvenost, ljubav na prvi pogled

Ljubičasta boja tradicionalno se povezuje sa kraljevskim porodicama. U ovom smislu, ruže u nijansi boje lavande ukazuju da vas neko smatra veličanstvenim i raskošnim. Ukoliko se neko zaljubi u vas na prvi pogled, definitivno će obabrati da vam pošalje ovakav buket.

Ružičaste: Ljubav, zahvalnost, poštovanje

Ružičasta sa sobom nosi konotaciju elegancije i gracioznosti, kao i poetske ljubavi. Tamno ružičaste ruže simbol su zahvalnosti i poštovanja i tradicionalan su način da nekome izrazite zahvalnost. Svetlo ružičaste ruže povezuju se sa nežnošću i divljenjem, a mogu se koristiti i kao izraz naklonosti i saosećanja.

Bele: Čistoća, nevinost, naklonost, duhovnost

U ranoj tradiciji bele ruže su korišćene kao simbol prave ljubavi, ali nešto kasnije ova simbolika postaje obeležje crvenih ruža. Poznata i kao “mladin” cvet, bela ruža je tradicionalni cvet na venčanjima. U tom smislu, bela ruža predstavlja jedinstvo, vrline i čistoću nove ljubavi. Povezuju i sa čašću i poštovanjem.

Narandžaste: Želja, entuzijazam i strast

Narandžaste ruže simbolišu most između prijateljstva (kojeg simbolizuju žute) i ljubavi (koju predstavljaju crvene ruže). One mogu biti izraz fascinacije ili poklon koji govori da ste ponosni na nekoga ili da je neko ponosan na vas i vaša dela.

Izvor: minimagazin.info

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader