Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Buran ljubavni život holivudske lepotice Elizabet Tejlor: Udavala se čak 8 puta i bila je užasno ljubomorna

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Jedna od najboljih glumica svih vremena imala je turbulentan ljubavni život protkan od skandala, prevara i trzavica...

Elizabet Tejlorje rođena na 27. februara 1932. u Londonu. Njeni roditelji su bili Amerikanci koji su za svojim korenima pošli pre izbijanja Drugog svetskog rata. Iako je Amerika učestvovala u ratu, opasnost nije bila na njihovoj teritoriji, te su smatrali da je sigurnija za život nego Evropa.

Mala Elizabet je kao devojčica počela da pokazuje interesovanje za glumu, a talenat je nasledila od majke Sare Sotern, koja je bila glumica.

Povezane vesti

S obzirom na to da je bila nesvakidašnje lepote, nije dugo čekala za prvu ulogu. Debitovala je u filmu "There's One Born Every Minute" sa samo deset godina.

Međutim, njena lepota postala je mač sa dve oštrice – redatelji joj nisu davali dalje uloge smatrajući da naprosto nema lice deteta.

Izvor: Cosmopolitan

Zaista, Elizabet je već u tom uzrastu izgledala mnogo starije, a navodno je patila i od takozvanog distihijaznog sindroma zbog kojeg su joj izrasla dva reda trepavica, te je zato izgledala kao da je našminkana.

Novu priliku za glumu dobila je tek koju godinu kasnije, zahvaljujući očevom poznaniku i svom britanskom naglasku. Tada je odigrala i jednu od poznatijih uloga u svojoj karijeri – u filmu "Lesi se vraća kući".

Povezane vesti

Uz nekoliko manjih sporednih uloga, došla je i do one u filmu "National Velvet", a taj film  ju je i lansirao u zvezdano nebo Holivuda.

U kasnijim intervjuima Elizabet je često ulogu u tom filmu opisivala kao najuzbudljiviju u svom životu, ali i kao period u kojem je prestalo njeno detinjstvo. Producentska kuća MGM  je želela da kontroliše svaki aspekt njenog života.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader