Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Pazite kako se ponašate ispred njih: Ovo su osobine koje vaš kućni ljubimac usvaja od vas!

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Istražujući način ponašanja pasa različitih dobi i vrsta, naučnici su došli do zanimljivih rezultata.

Poznato je da ono što nam se nametne u detinjstvu  definiše naše ponašanje u budućnosti kada odrastemo. To isto važi i za pse. Ako je vaš kućni ljubimac u početku bio veoma aktivan, a onda odjednom videvši vas kako leškarite, legne sa vama u krevet da odmora, to je znak da poprima vaše osobine i navike. Naučnici sa Univerziteta Mičigen su se "bacili" na jedno istraživanje koje osobine poprima pas od gazde.

Povezane vesti

Ekstrovertan vlasnik - veseo i otvoren pas

Ekstrovertne osobe su veoma otvorene prema drugim ljudima i psima, pokazuju rezultati istraživanja. Isto važi i za pesimistične, bojažljive i introvertne ljude, te i tada psi preuzimaju način ponašanja svog gazde. I rasni psi, poznati po svojoj mirnoj naravi u okruženju preplašenog vlasnika postaju napeti.

Povezane vesti

Agresija rađa agresiju

Kod oblikovanja ponašanja bitnu ulogu igra trening u ranijoj dobi, kada je kućni ljubimac štene, tvrde naučnici. Dok vasptiavate štene, ono usvaja različite karakterne osobine. Ako je gazda tokom treninga opušten i raspoložen, pas će takođe biti opušteniji. Sa druge strane, ako je vlasnik pod grčom i u stresu, pas će početi da ispoljava agresiju.

Povezane vesti

Izvor: Stil

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader