Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Hod, oči, ramena: Znaci koji otkrivaju da imate nisko samopouzdanje

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Nema potrebe da to sami priznate, vaš govor tela odaje da imate nisko samopouzdanje.

Sigurno ste više nego jednom videli neku osobu kako hoda ulicom sa neodoljivim samopouzdanjem. Moguće je da ste nekada neku osobu, koju ste tada prvi put videli u prolazu, etiketirali kao moćnu i nezavisnu i to sve na osnovu “halo efekta”, odnosno prvog utiska. Dakle, ako imate nisko samopouzdanje, vaše telo će vas odati, a ovo su znaci.

Povezane vesti

Telo govori o svemu onome o čemu usta ćute. Govor tela je relativan, imajte na umu, ali ipak postoje evidentni znaci da se radi o osobi sa niskim samopouzdanjem. Krenimo redom.

Oči

Vizuelni kotakt je bitan u bilo kojoj socijalnoj interakciji. Ukoliko sagovornika ne gledate u oči, on može zaključiti da vas ne zanima ono o čemu govori. Ipak, pogled dole ili sa strane, može ukazivati na stidljivost i problem sa verom u sebe.

Hod

Ljudi sa niskim samopouzdanjem hodaju sporije, nesigurnim korakom, spuštene glave, zbog čega se neretko nađu na put osobi koja im ide u susret.

Ramena

Ovaj deo tela najpre otkriva nisko samopouzdanje, mada može odavati i depresiju i loše raspoloženje. Opuštena, savijena ramena ka unutra odaju vašu duhovnu slabost. Izgleda kao da nosite neki veliki teret na leđima.

Povezane vesti

Glava

Spušten pogled, skupljena ramena i oborena glava. Ovo su tri znaka koja odaju nesigurnost ili probleme sa verom u sebe. Podignite glavu, gledajte ispred sebe i ispravite ramena zabacujući ih blago unazad. Tako ćete izgledati sigurnije, dok i sami u to ne poverujete. Pored toga, rešićete se bola u vratu i leđima.

Ruke

Ne znate šta ćete sa rukama. Imate potrebu da imate nešto u njima dok razgovarate sa drugom osobom? Možda se igrate sa kragnom košulje, šalom, šoljicom ili olovkom? Da li kontinuirano vrtite narukvicu i gledate u nju dok vam neko nešto govori? Ponekad je to znak nervoze, kao kada ste na razgovoru za posao, ali gotovo uvek otkriva neudobnost koju osećate zbog kompleksa inferiornosti, jer se jednostavno ne osećate ravnopravno sa sagovornikom.

Povezane vesti

Ukoliko ste se prepoznali o opisanim situacijama ili bar u većini njih, vrlo je verovatno da patite od manjka samopouzdanja. Poboljšanje vere u sebe je naporan unutrašnji, duhovni rad, ali vaše telo takođe mora da da potvrdu. Dok ne povratite trajno veru u sebe, trudite se da korigujete ovaj govor tela koji odaje probleme sa samopouzdanjem. Hodajte sigurnim i čvrstim koracima, uzdignute glave, smešite se, ispravite leža i ramena, držeći ih u prirodnom položaju. Videćete kako ćete se kroz neko vreme mnogo bolje osećati u vlastitoj koži i bićete na dobrom putu da opet verujete u svoje odluke i moć rasuđivanja.

Izvor: Ženski magazin

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader