Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Nedelja je idealna za to: 5 rituala kojih se svaka uspešna devojka pridržava!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Upravo je ovaj dan najvažniji za pametno ulaganje u celu sedmicu!

Poznato nam je pravilo po kojem poslednji dan vikenda uglavnom ne uspevamo da iskoristimo na najbolji način. Vrlo često nam se dogodi da smo melanholični, ali verujte nam na reč - tako malo je potrebno da promenite ovu ne tako lepu tradiciju.

Inteligentne dame znaju da će uz samo nekoliko zdravih rituala koje pobožno prate jednom sedmično, preostalih šest dana vaše nedelje biti daleko produktivniji i potpuniji.

1. Slaganje garderobe

Pranje veša i uopšteno sortiranje garderobe pomoći će vam da se pripremite za haos koji vlada u toku radne nedelje. Dodatna motivacija za ovaj možda ne toliko omiljen zadatak jeste naučno istraživanje koje je dokazalo da nered smanjuje našu sposobnost fokusiranja i obrade podataka.

2. Isplanirajte svaki naredni dan

Ukoliko se nedeljom uveče često osećate anksiozno, donosimo vam idealan savet kako da prebrodite krizu koji ne uključuje potpuno ignorisanje i skretanje misli sa obaveza koje nam pristižu od ponedeljka. Da biste smanjili tenziju i nemir, potrebno je da se usredsredite i zakažete sve to-do stavke, osetićete veću kontrolu. Pregledajte nadolazeće događaje kako biste dali sebi dovoljno vremena za pripremu, kao i da biste sprečili eventualna neprijatna iznenađenja.

3. Odaberite odevne kombinacije

Možda mislite da preterujemo, međutim ovakva navika odlika je mnogobrojnih uspešnih poslovnih osoba. Ušteda vremena je velika, dok je mogućnost loše odabranog stajlinga svedena na minimum.

Povezane vesti

4. Postavite ciljeve

Oni treba da budu jasno definisani i vezani za vaše više ciljeve. Želite da naučite da svirate klavir? Učinite to vežbajući dva cela sata, bilo da podelite ovo vreme na nekoliko delova ili da odvojite nedelju za to. Ukoliko bite voleli da budete u vezi, poželjno bi bilo da odete na barem jedan dejt u toku nedelje.

Ostvarenje jedne velike namere sedmično izuzetno je veliki faktor u kvalitetu vašeg života. Odaberite bilo šta: iskreno volite sebe, naučite da oprostite, budite hrabriji. Osetite se slobodnom da zapišete ključnu reč na papirić i stavite ga na vidno mesto.

5. Budite offline

Digitalna detoksikacija fenomenalni je recept za psihičko i fizičko zdravlje. Razmišljate li da budete deo zdravog trenda, predlažemo nedelju kao savršen dan za bivstovanje van okvira socijalnih mreža. Nije neophodno da se isključite tokom čitavog dana: nekoliko sati bez upotrebe mobilnog telefona, kompjutera ali i televizije, biće odličan početak.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader