Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Cosmo preporuka tokom izolacije: Top 5 filmova koje morate pogledati

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

DOXTV je za vas pripremio pregršt filmova ove nedelje.

Izvor: Shutterstock

Vreme izolacije donosi nam dosta slobodnog vremena, koje nam je, moramo priznati, malo falilo prethodnih godina. To je idealna prilika da pogledate filmove koje je DOXTV obezbedio za vas ove nedelje.

Naime, od 24. marta pa sve do 4. i 5. aprila, imaćete priliku da uživate u filmskim ostvarenjima koji će zasigurno ostaviti veliki utisak na vas.

Ukoliko ste sinoć propustili emitovanje filma „Doživotne robije“, donosimo vam kratak opis kako ga ne biste propustili prvom sledećom prilikom.

Izvor: Foto: Promo

Jedan Arapin se ženi Jevrejkom. Oni žive harmonično sa sinom i ćerkom u arapsko-jevrejskoj zajednici. Nakon što je otkriveno da otac stoji iza desetine misterioznih terorističkih napada s kraja šezdesetih godina dvadesetog veka, majka sa decom beži iz zemlje na drugi kraj sveta i otpočinje život u ultra ortodoksnoj jevrejskoj zajednici u Montraelu. Kad odrastu, deca odlaze na različite strane.

Večeras, sa početkom u 22:15h ne propustite film „Čuvari“ koji pruža ekskluzivan izveštaj ukupnog delovanja starešina Shin Beta, svih uspeha i poraza.

Izvor: Foto: Promo

Prvi put u istoriji, šest bivših šefova izraelske službe državne bezbednosti, Shin Bet, javno otkrivaju svoja razmišljanja o njihovoj organizaciji, odlukama koje su donosili i akcijama koje su preduzimali.

Posle Šestodnevnog rata, u junu 1967., kada je izraelska vojska odnela munjevitu pobedu, njihova politička elita, nije uspela da postigne trajni mir. Ni do današnjeg dana. Direktori ove kontra-obaveštajne agencije, od njenog osnivanja do danas odlučuju o svim pitanjima koja se tiču bezbednosti države. Rade direktno sa izraelskim premijerima, a njihove procene imaju dalekosežan uticaj na unutrašnju politiku Izraela.

Petak koji nam sledi zasgiruno neće biti uobičajeni petak. Umesto izlaska sa prijateljicama, okupite svoje najbliže ispred DOXTV-a i pripremite se za film „Kako postati Zlatan?“ koji će sa emitovanjem startovati u 22:00h.

Izvor: Foto: Promo

Odlučujuće godine švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića predstavljene su kroz retke arihivske snimke u kojima mladi Zlatan otvoreno govori o svom životu i o izazovima u njemu. Film ga pažljivo prati od debija u timu FK Malme 1999, kroz konfliktne godine u Ajaksu iz Amsterdama pa sve do njegovog konačnog proboja sa Juventusom 2005.

Nedelja je rezervisana za film nagrađivanog reditelja Morgana Nevila, pod nazivom „Dvadeset stopa od zvezda“. Stoga, neka vam kokice budu spremne u 22:55h.

Izvor: Foto: Promo

Milioni poznaju njihove glasove, ali im niko ne zna imena. Ovaj film skreće pažnju na neispričane istinite priče o pratećim vokalima nekih od najvećih muzičkih legendi 21. veka. Podjednako sjajan i tužan, film je omaž neprimećenim talentima koji su doprineli obliku i stilu popularne muzike. Nevillov dokumentarac je razmišljanje o svađama, žrtvovanju i plodovima karijere provedene u usklađivanju sa drugima.

U ponedeljak, u 21:30h, pogledajte film „Najbolje od neprijatelja“.

Izvor: Foto: Promo

U leto 1968., televizija se zauvek promenila. Poslednji na listi gledanosti, američka televizija ABC angažuje dvojicu intelektualaca da vode debatu za vreme demokratske i republikanske nacionalne konvencije. Vilijem F. Bakli, Džunior je bio vodeća figura novog konzervativnog pokreta. Demokrata Gor Vidal je bio levičarski novelista i polemičar. Naoružani dubokim nepoverenjem i neprijateljstvom, Vidal i Bakli veruju da je politička ideja koja nije njihova opasna po Ameriku. Njihova rasprava o političkim idejama prožeta ličnim uvredama do tada je bila neviđena na televiziji. Rejting ABC-a je skočio do vrha i nova era u javnom diskursu je rođena.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader