Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Drama ili komedija: Koji je vaš izbor ove nedelje?

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Od večeras budite uz KlasikTV jer vam donosi zanimljive filmove ove nedelje.

Izvor: Shutterstock

Sigurni smo da ste tokom izolacije željni dobrog programa, a KlasikTV se potrudio da vam izađe u susret. Stoga, ne propustite dobru zabavu i kvalitetno provedeno vreme ove nedelje.

Drama „Zvizdan“ počinje večeras u 22:00h.

Izvor: Foto: Promo

Film govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj krhkosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvata tri desetleća, a smeštena je u dva susedna sela čija je istorija opterećena sukobom, netrpeljivošću i netolerancijom, a već sutra sa početkom u 20:05h počinje film „Vuk samotnjak“, reditelja Obrada Gluščevića.

Izvor: Foto: Promo

Dečak u planini nađe velikog psa sličnog vuku i sprijatelji se s njim. Međutim, meštani veruju da je reč o opasnom vuku samotnjaku i da ga treba ubiti. Dečak zbog toga strahuje za svog ljubimca. Kriomice mu nosi hranu u planinu. Pas ga jednom čak spasi od vuka. No, hajka počinje, jer meštani veruju da je taj samotnjak poklao ovce u jednom toru.

„Vuk samotnjak“ slovi za jedan od najboljih hrvatskih i jugoslavenskih dečijih filmova ikad snimljenih. U filmu je u glavnoj ulozi, dečaka Ranka, debitirao Slavko Štimac, koji se kasnije prometnuo u najveću dečiju zvezdu jugoslovenskog filma uopšte. Na Pulskom festivalu film je nagrađen Velikom srebrnom arenom za drugi najbolji film, a dobio je i nagradu publike Jelen. Nagrade je osvojio i na festivalima u Teheranu i Briselu.

Takođe, u četvrtak ne propustite film „Jagode u grlu“ koji počinje u 21:25h.

Izvor: Foto: Promo

Čini se da je petnaest godina posle izlaska iz školskih klupa dovoljno vremena da se naprave nekakve životne rekapitulacije, da se vidi dokle je ko stigao. I tako se školski drugovi Bane Bumbar, njegova žena Biljka, Goca, Uške i Boca Čombe odluče da proslave dolazak iz inostranstva svoga druga Mikija Rubiroze. Planirana je luda noć u samo za njih zakupljenoj kafani, uz sećanje na mladost koja je padala šezdesetih godina. Sentimentalni sastanak starih drugara prerasta u noć neobičnih događaja - smešnih, tužnih, često apsurdnih.

Film „Kozara“ emitovaće se u petak sa početkom u 20:20h.

Izvor: Foto: Promo

U junu 1942. Nemci i njihovi suradnici poduzimaju ofenzivu protiv partizana i njihovog vrhovnog štaba u šumama planine Kozare, u severnoj Bosni. Jake neprijateljske snage stežu obruč oko Kozare, a partizani pokušavaju da se probiju. Otežavajuća im je okolnost što moraju da skrbe o ranjenicima i izbeglicama, stoga male grupice odlučuju da se sakriju u zemunicama, nadajući se da će ih mimoići nemačko čišćenje terena.

Naravno, ništa ne može proći bez čuvene „Druge Žikine dinastije“ koja će se prikazivati u subotu u 21:05h.

Izvor: Foto: Promo

Deda Žika i deda Milan saznaju da je njihov unuk Miša potpuno poludeo za devojkama i seksom. Pošto je Žika u njegovoj dinastiji već imao pradedu ludog Milojka manijaka odlučuju da zatraže pomoć od doktora Nedeljkovića. On im savetuje da Mišu pošalju na selo da radi i da tamo troši snagu. Međutim, kada odu na selo, dolazi do niza komičnih situacija i na kraju Milan i Žika završe u bolnici.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader