Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Svet beauty tajni: Za odraz u ogledalu koji popravlja raspoloženje

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

„Mladost je srećna, jer je sposobna da vidi lepotu. A svako ko ima sposobnost da vidi lepotu, ne može da ostari.“, zapisao je Franc Kafka, jedan od najznačajnih čeških pisaca i najvećih autora 20. veka.

Izvor: Shutterstock

Kažu da lepota dolazi iznutra. Njena pravilna nega prodire kroz našu kožu, čineći je svežom, glatkom, sjajnom i najvažnije - hidriranom. Da li ste spremne da zavirimo u unutrašnji svet lepote i otkrijemo u čemu je njena tajna?

Voda je sastavni deo svih nas, gradivna materija, koja čini oko 60% ljudskog organizma. Iako znamo važnost unošenja dovoljne količine vode na svakodnevnom nivou, nije na odmet prisetiti se i koliko je voda važna za razmenu hranljivih materija, telesnu temperaturu, respiratornu funkciju, kao i za sve organe u ljudskom telu. Ipak, isto važi i za kožu. Koža koja nije dovoljno hidrirana, postaje suva, ispucala i gubi svoj sjaj. Neminovno je da takva koža postaje osetljivija na mnogobrojne štetne uticaje zbog čega se oštećuje njen površinski sloj, što kao rezultat daje prve znakove starenja, i to znatno ranije.

Dakle, tajna lepote, pre svega, krije se u hidriranosti kože. Svaki puder može pokriti mnogobrojne nedostatke i ispraviti pojedine mane, ali ne i izrazito dehidriranu kožu.

Izvor: Foto: Promo

Stoga, jedna od ključnih supstanci za sprečavanje dehidriranosti je hijaluronska kiselina, čija se moć krije u smanjivanju pojave bora, a samo 1gr hiljaluronske kiseline može za sebe da veže od jednog do deset litara vode. Druga ključna supstanca jeste glicerin, komponenta prirodnog vlažećeg faktora, koji sprečava gubitak vode i održava vlažnost kože. Spoj ova dva moćna sastojka, koji su zapravo prirodne supstance kože i koji pomažu njenoj prirodnoj funkciji, nalazi se u Eucerin Hyaluron-Filler Hidro Booster-u, laganom i osvežavajućem gelu koji će vašoj koži pružiti prijatan i umirujuć osećaj. Ovaj gel odgovara apsolutno svakom tipu kože, a pruža intenzivnu 24-časovnu hidrataciju i osvežavajući izgled. Hidro Booster se lako nanosi i apsorbuje brzo. U njemu se nalaze dva tipa hijaluronske kiseline: hijaluronska kiselina kratkog i srednjeg lanca koje kao magneti vezuju vodu čineći kožu čvršćom i zategnutijom.

Izvor: Foto: Promo

Hidro Booster možete koristiti svakodnevno, čak i kao podlogu pre šminkanja, jer je njegova formulacija nelepljive strukture. On je pogodan i za osetljivu kožu, a njegova efektivnost dokazala se kroz mnogobrojna dermatološka i klinička istraživanja, a jedna od studija, u kojoj je učestvovalo 120 žena od 25 do 40 godina, potvrdila je odličnu podnošljivost ovog preparata na koži. Sve žene su nakon dve nedelje korišćenja ovog proizvoda potvrdile efekat hidriranosti kože, lagane teksture i zategnutije kože, dok je 99% njih potvrdilo ublažavanje prvih bora.

Izvor: Foto: Promo

Preporučljivo je da se sa upotrebom Hidro Booster-a započne u 20. godini, ali odgovara svim uzrastima i može se kombinovati i sa drugim preparatima za negu.

Ukoliko želite meku, lepu, svežu, hidrirajuću kožu na svom licu, uverite se u moć jedne kapi ovog proizvoda i izazovite sebi osmeh samo jednim odrazom u ogledalo. Zadovoljstvo nema cenu.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader