Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cosmo teme

Vaša nova omiljena erogena zona

Autor Vera Rakić
Autor Vera Rakić

Tokom seksualnih igrarija, najviše pažnje posvećujemo južnom regionu. No, ne bi trebalo zaboraviti da je najčulniji organ našeg tela zapravo ono u čemu treba da se osećamo najbolje. Naša sopstvena koža...

Skoro čitava dva kvadratna metra površine ljudskog bića prekriveno je veoma osetljivim nervnim receptorima što, ako se pametno iskoristi, kožu čini najsnažnijim pokretačem koji dovodi do eksplozije zadovoljstva. Kada upoznate slatkog macana, vaša koža se zacrveni. Kada vas dotakne, naježite se od prijatnosti, a nakon samo nekoliko minuta maženja, stvari su u stanju da se otmu kontroli do neslućenih granica.

Pored očigledne fiziološke dobrobiti od senzualnih dodira, ovde je prisutna i emotivna komponenta.

- Kontaktom koža-o-kožu podstiče se lučenje hormona vezivanja – oksitocina i oslobađa endorfin koji je zaslužan za produbljivanje osećanja koja gajimo prema nekoj osobi – poručuje doktorka Ivon K. Falbrajt, autorka knjige The Better Sex Guide to Extraordinary Lovemaking.

Dordirivanje, maženje i golicanje koje se često shvata kao istraživački rad na putu ka konkretnoj akciji, zapravo podstiče žudnju koju parovi osećaju jedno za drugim. Stimulacijom kože luči se više znoja i oslobađaju zanosni prirodni mirisi koji nas na nesvesnom nivou još više vezuju za drugu osobu.

Stoga, nikako ne propustite da prvom prilikom iskoristite sve prednosti koje vam mogu doneti maženje, poljupci, senzualna masaža, sve od laganih nežnih dodira poput igre percetom, pa do sitnih ugriza i nešto grubljih igrica.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader